Vad gör man som hästskötare?

Innehållsförteckning

Vad gör man som hästskötare?

Vad gör man som hästskötare?

Hästskötare arbetar hos ridhusföretag, stuterier, travtränare eller galoppbanor. Arbetsuppgifterna är skötsel av allt från hästar till boxar, spiltor och stall till utrustning. Att motionera hästar brukar också ingå i arbetet.

Vad tjänar en ridlärare efter skatt?

Hur ser lönestatistiken ut för en ridlärare 2021? Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201932 500 kronor32 600 kronor
20200 kronor30 000 kronor

Vad krävs för att bli hästskötare?

På det treåriga Naturbruksprogrammet på gymnasieskolan kan man utbilda sig till hästskötare. Det finns också möjlighet att avlägga yrkesdiplomering för hästskötare. Mer information om detta går att få genom Svenska Ridsportförbundet.

Vad tjänar en Travhästskötare?

24 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar man som hovslagare?

Yrke: Hovslagare. År i yrket: Jobbat i tolv år efter utbildning. Lön: Enligt lönestatistik.se är medellönen 26 000 kronor.

Vad ska en hästskötare kunna?

Man behöver också vara lyhörd för hur hästarna beter sig och ha kännedom om gällande regler för djurskydd. Att kunna rida är också en viktig del eftersom det är du som hjälper till med hästarnas motion under dagarna. Arbetar du med tävlingshästar är det du som ser till att förbereda dem inför transport och tävling.

Hur är det att jobba i stall?

De flesta arbetsmoment i ett stall är manuella, fysiskt belastande och repetitiva. Mockning men även strö och sopning innehåller 50 procent belastande arbetsställningar med ryggen böjd, vriden eller både böjd och vriden i mer än 60 procent av tiden. Detta är välkända riskfaktorer för muskel- och skelettproblem.

Hur mycket tjänar man som hippolog?

Vilken lön har hippologer? Medianlön för hippologer inom Naturvetarna var 20 kr per månad, med ett spann från 30 000 till 40 000 kr per månad. Naturvetarna rekommenderar alla sina medlemmar att ta kontakt med förbundet för personlig lönerådgivning innan de accepterar ett erbjudande om jobb.

Hur mycket tjänar en Ridskolechef?

35 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: