Hur tungt släp får jag dra med CE-körkort?

Innehållsförteckning

Hur tungt släp får jag dra med CE-körkort?

Hur tungt släp får jag dra med CE-körkort?

Du får också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg utan övre viktbegränsning. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

När krävs C-körkort?

Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*). Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Du har inget körkort från något annat EES-land. Om du har ett sådant körkort går det att byta ut mot ett svenskt.

Får man köra be med CE?

Tar man ett CE-körkort så får man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Får man köra be med C kort?

C Tung lastbil Om man vill köra utan några viktbegränsningar på lastbilen ska man ha behörigheten C, dock måste man vara 21 år fyllda innan man får ta det körkortet. Med behörighet C får man köra lastbilar och personbilar utan någon viktgräns. Men det gäller inte släp.

Måste man ta C kort innan CE?

Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också koppla till en eller flera släpvagnar utan viktgräns. För att få ett CE-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med C-behörighet.

Vilka fordon får man köra med CE körkort?

För att köra ett traktortåg (traktor med ett eller flera tillkopplade släpfordon) eller tung terrängvagn vid yrkesmässiga godstransporter krävs att föraren har körkort med behörigheten C eller CE.

Relaterade inlägg: