Hur mycket kan jag låna?

Innehållsförteckning

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket kan jag låna?

Det är vanligt att du får låna som mest ca 4-6 gånger bruttoinkomsten för hushållet. Tjänar du till exempel 350 000 kronor per år och din sambo 300 000 kronor har hushållet en bruttoinkomst per år på 650 000 kronor.

Vad ingår i lånelöfte?

Ett lånelöfte är ett preliminärt besked på hur mycket du kan låna till din nya bostad. Lånelöftet är individuellt för dig. Det baseras på de uppgifter du ger oss, till exempel bostadens pris, din inkomst och om du ansöker själv eller tillsammans med någon.

Hur mycket måste man betala i kontantinsats?

Du får inte låna mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet. De resterande 15 procenten måste du finansiera med en kontantinsats. Eventuellt kan du få ett blancolån till en mindre del. I Bolånekalkylen redovisar vi hur mycket du måste amortera med hänsyn till amorteringskraven.

Hur mycket får vi låna till bostad?

Du kan låna upp till 85 procent av bostadens värde. Det betyder att du måste ha minst 15 procent i kontantinsats när du köper en ny bostad.

Hur många gånger årslönen får man låna?

Hur får jag veta hur mycket pengar jag kan låna? Det är alltid upp till respektive bank att bedöma hur mycket du får låna. Utan att amortera får du låna maximalt 4,5 gånger din bruttoinkomst och upp till 50 procent av bostadens värde.

Varför får man inte lånelöfte?

Ser banken att det har gjorts många kreditupplysningar på dig kan det, tillsammans med andra faktorer såsom till exempel höga skulder eller betalningsanmärkningar, tolkas som att du har sämre återbetalningsförmåga. Banken kan då ställa sig tveksam till att ge dig ett lånelöfte.

Relaterade inlägg: