Vad får jag koppla själv?

Innehållsförteckning

Vad får jag koppla själv?

Vad får jag koppla själv?

Detta får du göra själv

  1. Byta trasig proppsäkring och återställa utlöst automatsäkring.
  2. Byta glödlampor.
  3. Byta lamphållare.
  4. Montera skarvsladdar.
  5. Montera sladdströmbrytare och stickproppar.
  6. Reparera och byta ut delar i trasiga skarvsladdar och apparatsladdar.

Får man kopplar vägguttag?

Det här får du inte göra själv Exempel på arbeten som endast får utföras av ett elinstallationsföretag eller en auktoriserad elinstallatör: Förändringar i fasta installationer. Byte av ojordat vägguttag mot jordat. Installation av 230 volt golvvärme och värmekabel.

Får man byta Lampknappar själv?

Elarbeten du får göra själv: byta glödlampor, lamphållare och trasiga proppsäkringar samt återställa utlösta automatsäkringar. montera skarvsladdar, sladdströmbrytare och stickproppar. byta befintliga strömbrytare eller vägguttag som inte överstiger 16 ampere och som är placerade i egna kapslingar eller dosor.

Får jag koppla el?

Egentligen är termen otillåten i ringaste laget, det är i själva verket (med vissa undantag som vi ska se) olagligt att utföra elarbeten i hemmet på egen hand och kan till och med ge fängelsestraff. Som bostadsinnehavare är man ansvarig för att el i bostaden är korrekt dragen av en behörig elinstallatör.

Hur lossar man vägguttag?

Du lossar dosan genom att skruva ut kloskruvarna och skruvarna för väggfästena. Du behöver inte skruva ut skruvarna hela vägen, bara tills du känner att dosan lossar lite. Vrid den då motsols så att du får ut den från väggen.

Får man koppla in ugn själv?

Installation. En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis med en fast anslutning måste monteras av ett elinstallationsföretag. Välj ett företag arbetar med vitvaror och köksinstallationer. Elinstallationsföretaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket.

Relaterade inlägg: