Vilken bransch tillhör egenföretagare?

Innehållsförteckning

Vilken bransch tillhör egenföretagare?

Vilken bransch tillhör egenföretagare?

Entreprenör betecknar en person eller ett företag som utför arbeten på entreprenad, vilket till exempel kan vara inom byggbranschen. Ordet Entreprenör kan också användas som ett begrepp för att beskriva en företagsam person.

Vad är branschtillhörighet?

Bransch (av franskans branche, "gren") betecknar ett visst verksamhetsområde, gren eller fack av affärs-, näringslivs- eller yrkesverksamhet. En formell branschindelning används bland annat inom ekonomisk statistik och aktiehandel.

Vilken bransch tillhör dagis?

Inom branschen förskola och skola har Kommunal medlemmar med yrken som barnskötare, dagbarnvårdare, fritidsledare och elevassistent. Den största gruppen är barnskötare.

Vilket fackförbund egenföretagare?

Unionen är ett exempel på ett fackförbund som tar emot egenföretagare. Du kan däremot inte vara medlem där om ditt företag skulle växa och du vill börja anställa personer i din verksamhet. Tänk på att du måste utföra tjänstemannauppgifter i ditt företag om du ska gå med i Unionen för egenföretagare.

Vad är en egen företagare?

När du är egen företagare… blir du din egen chef. Du kan göra saker på ditt sätt och förverkliga dina egna idéer. har du både hand om kunder, gör affärsplaner, sköter bokföring och har kontakter med myndigheter. Vill du inte ta hand om allt själv kan du ta hjälp, till exempel med bokföringen.

Relaterade inlägg: