Vad händer med Skoldatorer?

Innehållsförteckning

Vad händer med Skoldatorer?

Vad händer med Skoldatorer?

Skadad eller stulen skoldator – så gäller din försäkring Din hemförsäkring kan i vissa fall ersätta dig om datorn skadas eller försvinner. ... Blir du däremot av med datorn under ett obevakat ögonblick kan du inte få ersättning ur hemförsäkringen, säger Andrea Ekeblad Szanto, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Vad är bra med datorer?

Med hjälp av en egen dator kan man skärma av oljud genom hörlurar och samtidigt lära sig i sin egen takt. Många ämnen går att lära ut helt eller delvis med hjälp av appar och program till datorer. Detta gör det möjligt att ställa in olika svårighetsgrad beroende på eleven. En stor fördel.

Vad händer om man tar sönder skolans dator?

Har en elev varit vårdslös och haft sönder en dator kan eleven och vårdnadshavarna bli ersättningsskyldiga i enlighet med skadeståndslagen. Det blir då ett civilrättsligt ärende som inte har att göra med skollagen.

Hur mycket måste man betala om Skoldatorn går sönder?

– Vanligaste skadan är att skärmen går sönder. Då måste datorn skickas in för byte av skärm och en vanlig kostnad för det är 1400-1500 kronor. – Om en dator kommer bort så kan det kosta från 3000 kronor men också betydligt mycket mer om det är en leasingdator.

Kan man spåra sin skoldator?

Gå till https://account.microsoft.com/devices och logga in. Välj flikenHitta min enhet. Välj enheten du vill hitta och välj sedan Hitta för att öppna en karta som visar enhetens position.

Vad är dåligt med datorer?

En dators delar innehåller bland annat bly, kvicksilver och plaster som är svåra att bryta ned. Delar som har en förödande effekt på oss själva och vår miljö om de inte hanteras på rätt sätt. ... Det är när det slarvas med produktion och återvinning som datorer utgör störst fara mot miljön.

Relaterade inlägg: