Vad kostar det att ta CPL?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ta CPL?

Vad kostar det att ta CPL?

Utbildningen till ett PPL certifikat tar ungefär 12-24 månader beroende på hur mycket tid du har att lägga, totalkostnaden är ca 90,000kr som fördelas på dessa 12-24 månader.

Hur många timmar måste man flyga per år?

Du kan påbörja din utbildning när du har fyllt 16 år och när du får ditt certifikat ska du ha fyllt 17 år, ha genomgått godkänd teoriutbildning och flugit minst 30/45 timmar samt genomfört en godkänd uppflygning med en kontrollant från transportstyrelsen.

Hur mycket kostar det att utbilda sig till pilot?

Kostnad för din flygutbildning Det går inte att i förväg exakt tala om vad det kostar att ta ett flygcertifikat (PPL), men man brukar räkna med att det kostar någonstans mellan 120.0.000.

Vad kan man göra med PPL?

PPL - Private Pilot Licence Ett certifikat för dig som vill flyga för privata ändamål (icke-kommersiellt) med tillämplig kategori av luftfartyg (flygplan, helikopter, luftskepp m.m). uppfylla specifika medicinska krav.

Hur många timmar för flygcertifikat?

PPL- Private Pilot License PPL är det klassiska privatflygcertifikatet som funnits längst. Det har en minsta utbildningstid om 45 timmar och ger dig väldigt få begränsningar i ditt flygande då det inte finns någon gräns för hur tunga flygplan du får flyga och inte heller hur många passagerare du får ha ombord.

Hur får man flygcertifikat?

Reglerna kring flygcertifikat beslutas av EU....LAPL - Light Aircraft Pilot Licence

  1. vara minst 17 år gammal.
  2. ha uppfyllt kraven för relevant kategori av luftfartyg och, om det är tillämpligt, för samma klass/typ av luftfartyg som används vid flygprovet.
  3. uppfylla specifika medicinska krav.

Relaterade inlägg: