Vad får man för en kubikmeter skog?

Innehållsförteckning

Vad får man för en kubikmeter skog?

Vad får man för en kubikmeter skog?

Prisstatistiken som LRF konsult tagit fram visar att riksgenomsnittet, det vill säga det genomsnittliga priset per skogskubikmeter i hela landet, har stigit till 435 kr/m3sk vilket är en ökning med 2,9 procent och samtidigt det högsta genomsnittspriset som uppmätts sedan LRF Konsult började sammanställa statistik 1995.

Hur många m3 är 1 ha?

Man kan räkna med 300-400 m3 per hektar på bättre boniteter om inte alltför mycket tagits ut i gallringar. Om skogen är välskött så bör den ge ca 50% sågtimmer och 50% massaved eller biobränsle.

Hur beräkna virkesförråd?

För att veta virkesförrådet exakt behöver du mäta alla träd. Här kan du i stället grovt skatta förrådet med en stickprovsmätning av i första hand grundyta och övre höjd. Se filmen. Tabeller och funktioner finns för trädslagsrena bestånd av tall och gran högre än 10 meter, ungskog av barr samt björk, ek och bok.

Hur räknar man ut m3 på ett träd?

Ingångsvärdena är diameter och höjd. Du anger omkrets. För att få diameter så dividerar du omkretsen med 3.14 (pi) och får i ditt fall 47,7 cm. Det värde du får ut är i m3sk.

Hur många kubikmeter är Sverige?

Bruttoavverkningen 2019 uppskattas preliminärt till 94,1 miljoner skogskubikmeter. Nettoavverkningen var drygt 73 miljoner kubikmeter4.

Vad betyder m3 fub?

m3fub, eller egentligen m3 fast under bark, är ett mått på verklig volym timmer, utan bark. När du t. ex. säljer skog i form av ett avverkningsuppdrag, betalas massaved och sågtimmer oftast i kr/m3fub.

Relaterade inlägg: