Vad får man för en LP skiva?

Innehållsförteckning

Vad får man för en LP skiva?

Vad får man för en LP skiva?

För vissa är slitaget en del av charmen. Men för samlare handlar det ofta om känslan av att kunna resa tillbaka i tiden och att komma nära upplevelsen av skivan då den gavs ut. Därför är rätt LP-skiva i rätt skick ofta en dyrgrip. En ovanlig skiva i perfekt skick är nästintill ovärderlig.

Hur mycket får man för gamla LP skivor?

Om man har ett exemplar från det allra första omslaget (med en pung i bild) så kan man få upp emot 42 000 kronor. Annars ligger priset på en hundralapp. Allting som är släppt på skivbolaget ”Vertigo”, är värt mycket pengar. Till exempel den här Black Sabbath-plattan, som kan gå på 21 000 kronor.

Hur postar man en LP?

Det absolut bästa för skivorna är de läggs mellan ett par för ändamålet tillsågade plywoodskivor. Annars går det utmärkt att packa dem väl i en "vanlig" kartong.

Vad är en Beatles LP värd?

Prince | The Black Album: Kostar cirka 340 000 kr. The Beatles | The Beatles (1963): En LP med ett lågt serienummer kostar uppemot 550 000 kr.

Hur sätter man upp vinylskivor på väggen?

En vanlig tavellist är väl ett alternativ, men risken att fodralen blir lite böjda är överhängande. Leta reda på ramar i lagom storlek och sätt upp dom á la guldskiva. Om man skulle använda en tavellist så kanske man kan stoppa i en tunn träskiva alt plastskiva i fodralen för att undvika att de blir böjda.

Relaterade inlägg: