Vad är Artrosskola?

Innehållsförteckning

Vad är Artrosskola?

Vad är Artrosskola?

Artrosskolan vänder sig till dig med besvär från höft, knä eller hand. Röntgenundersökning eller diagnos är inte nödvändigt. ... Varje patient träffar en fysioterapeut (sjukgymnast) som ställer diagnos eller utesluter andra orsaker till besvären. Du får en bedömning av ditt besvär och funktion.

Vad är BOA artros?

BOA står för Bättre Omhändertagande av patienter med Artros och är ett nationellt kvalitetsregister. Syftet med BOA-registret är att följa upp och optimera grundbehandling för patienter med artros. Registret kan användas för förbättringsarbete och verksamhetsuppföljning inom artrossjukvården.

Var finns Artrosskola?

Vår artrosskola på Kungsholmen i Stockholm är till för dig som har artros i knä eller höft. Vi lär ut vilken behandling som passar just dig och ger tips och råd för att du ska kunna få en så bra vardag som möjligt. Och det finns mycket du kan göra för att bli bättre.

Vad kostar Artrosskola?

Vad kostar artrosskolan? Patientavgiften är 0 kronor då artrosskolan ingår i primärvården och är landstingsfinansierad.

Kan man få bort artros?

– Den som har artros kan göra mycket själv för att förbättra sin hälsa. Man behöver inte tiga och lida längre. Man ska fortsätta att vara aktiv men anpassa sina aktiviteter så att man klarar av dem.

Vad är Boa snörning?

Boa®-snörningen gör det enkelt att komma i och ur skorna och du slipper skosnören som går upp under arbetsdagen. Boa®-snörningen försluter och fördelar stödet jämt runt din fot utan tryck på enstaka ställen. När skon sitter som den ska behöver du inte justera snörningen under dagen.

Hur känns artros i foten?

Typiska symtom är: Stelhet - morgonstelhet och stelhet efter vila som går över inom 30 minuter. Smärta - belastningssmärta, i senare skede även vilosmärta. Nedsatt funktion - instabilitet och eller felställning. Hälta.

Är Joint Academy gratis?

Fram till i dag har närmare 70 000 patienter sökt sig till Joint Academy för att på nätet få grundbehandling av artros: patientutbildning, långvarig och individanpassad träning, samt viktkontroll vid behov. För patienterna är behandlingen gratis.

Vad kostar Joint Academy för regionen?

Enligt Region Sörmland betalade Skåne förra året 9,3 miljoner kronor för Joint Academy.

Relaterade inlägg: