Vad är LC 1600 daN?

Innehållsförteckning

Vad är LC 1600 daN?

Vad är LC 1600 daN?

spännband med en tillåten belastning LC = 1600 daN (1,6 ton) och en förspänning STF = 400 daN (400 kg). Godset ska lastsäkras så att ingen del av lasten kan glida eller tippa i någon riktning när det utsätts för krafterna ovan.

Vad ska lastsäkringen minst tåla?

(Transportstyrelsen). Om du till exempel har en TV på släpet som väger 30 kg, måste spännbanden (lastsäkringen) minst tåla 24 kg (30 * 0,8) tryck framåt och 15 kg tryck bakåt (30 * 0,5). Tål spännbanden inte det kan hårda inbromsningar leda till att de går av.

Vad är Raksurrning?

Rak surrning Används för att säkra godset för såväl glidning och tippning i både sidled och längdled. Om surrningen sätts i rät vinkel mot godset säkrar den bara mot glidning och tippning i en riktning.

Vad menas med LC?

LC – en bedömning av hot mot arters överlevnad (engelska: Least Concern), se livskraftig. LC – en betalningsform (engelska: Letter of credit), se Remburs. LC – inom kampsport en förkortning för 'Light contact', se fullkontakt.

Hur mycket ska en lastsäkring tåla?

Grundregeln för din lastsäkring är att den ska tåla hela lastens vikt framåt, hälften åt sidorna och bakåt.

Hur mycket ska lastsäkringen minst kunna motstå?

halva lastvikten bakåt och i sidled”. (Körkortsboken, upplaga 19, sida 248). Om du till exempel har en TV på släpet som väger 30 kg, måste spännbanden (= lastsäkringen) minst tåla 15 kg tryck åt sidorna (15 kg = 50 % av 30 kg). Tål spännbanden inte det kan skarpa kurvor leda till att de går av.

Relaterade inlägg: