Hur många hus på en tomt?

Innehållsförteckning

Hur många hus på en tomt?

Hur många hus på en tomt?

Det finns inga generella regler för hur många hus du får lov att bygga på en tomt utom plan. Man brukar dock säga att det inte får lov att finnas fler än två till tre bostadshus/-lägenheter på en småhusfastighet. I detta fall avgör kommunen vad som gäller.

Kan man låna for en tomt?

Det går inte att ta ett bolån till tomtköp eftersom att långivaren juridiskt inte kan ta emot någon pant mot tomten. Däremot kan du finansiera tomtköpet och låna till tomten med ett privatlån.

Vad innebär en naturtomt?

Om din tomt eller fastighet är större än det du vill sköta som trädgård, har du möjlighet att ge plats åt naturen. Arealen kan vara stor eller liten och se ut på alla möjliga sätt. ... Det finns ingen skarp gräns mellan en naturvänlig trädgård och det vi skulle kalla en naturtomt.

Vad göra med skogstomt?

Få bort stubbarna och stora stenar (stenarna kan eventuellt bilda en mur), öka mullhalten i jorden och då växter är på plats får du kanske gödsla. Detta var i mycket stora drag hur du kan göra. Kanske tänkte du dölja allt under ett jordtäcke, men det kräver nog stora massor och varje år kommer det frysa upp sten.

Hur stor del av tomten får man bygga på?

FRÅGA: Hur stor yta får jag bygga till? SVAR: Svaret finns i detaljplanen. Oftast föreskrivs att en femtedel (1/5) del av tomtens areal får bebyggas.

Får man bygga flera attefallshus på en tomt?

Det är också tillåtet att bygga flera attefallshus, så länge den sammanlagda byggarean på husen inte överstiger 30 kvadratmeter. Till exempel kan du låta bygga två mindre byggnader att bo i på tio kvadratmeter var, samt ett förråd på de återstående fem kvadratmeterna.

Relaterade inlägg: