Vad får man ha i ett förråd?

Innehållsförteckning

Vad får man ha i ett förråd?

Vad får man ha i ett förråd?

VAD FÅR MAN HA I FÖRRÅDET? Bostadsrättslagen reglerar inte vad du får eller inte får ha i ditt förråd, det kan däremot varje förening göra. När man är osäker kan man luta sig mot föreningens stadgar. Färska matvaror får inte förvaras i förråd på grund av risk för djurangrepp eller mögel.

Hur ska ett förråd se ut?

Enligt hyreslagen ska hyresgäster ha möjlighet till förråd i huset där man bor. Och enligt Boverkets byggregler ska bostäder ha ett låsbart utrymme för förvaring av säsongsutrustning och liknande. Om förrådet ligger i bostaden så ingår det i boytan och kvadratmeterpriset.

Vad klassas som förråd?

Vad som rent definitionsmässigt utgör ett förråd kan dock variera. Vanligen återfinns denna lagringsplats i husets källare eller på vinden – men det finns undantag. Har du en rejält tilltagen klädkammare kan en del av den i själva verket räknas som förråd.

Har alla lägenheter förråd?

Alla som bor i en hyresrätt har enligt hyreslagen rätt till ett förrådsutrymme. Ett förråd är ett krav för att en hyreslägenhet ska uppnå lägsta acceptabla standard.

Hur litet får ett förråd vara?

HAR JAG RÄTT TILL ETT FÖRRÅD, OCH HUR STORT SKA DET I SÅ FALL VARA? – Hyreslagen anger att det ska finnas tillgång till förrådsutrymmen. Rättesnöret är att varje person i bostaden ska ha minst en kvadratmeter till långtidsförvaring. Oavsett lägenhetens storlek kan du inte kräva ett större förråd än sex kvadratmeter.

Relaterade inlägg: