Vad händer när man blir anhållen?

Innehållsförteckning

Vad händer när man blir anhållen?

Vad händer när man blir anhållen?

En person får anhållas i avvaktan på att domstol ska pröva en fråga om häktning. Ett beslut om att anhålla någon fattas av åklagare. ... Senast klockan 12 tredje dagen efter ett beslut om anhållande måste åklagaren göra häktningsframställan till domstol.

Vad får man lämna in på häktet?

Teckningar, tidningar och böcker är oftast tillåtet att skicka. Kontakta häktet eller anstalten i förväg, så du inte riskerar att skicka något i onödan.

Hur fungerar det i häktet?

Den person som är häktad får lyssna på radio, se på tv och läsa dagstidningar som finns på häktet. Men inte om den häktade har restriktioner. ... Den som är häktad kan också träna och motionera.

Vad händer om man är efterlyst?

En internationell efterlysning kräver att personen är häktad i sin frånvaro (inom Norden räcker det med att personen är anhållen i sin frånvaro). Häktningsbeslutet fattas av domstol. Om personen ska efterlysas internationellt utfärdar åklagaren en så kallad europeisk arresteringsorder (EAW).

Får man skicka cigg till häktet?

Du får lyssna på radio, se på TV och läsa dagstidningar som finns på häktet, om inte åklagaren har beslutat annat. Det finns också möjlighet att köpa tidningar, godis och tobak i kiosken på häktet.

Relaterade inlägg: