Måste man göra APL?

Innehållsförteckning

Måste man göra APL?

Måste man göra APL?

När du går ett yrkesprogram är det obligatoriskt med arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL ingår också i gymnasiesärskolans nationella program, ska förekomma inom programinriktat individuellt val och inom yrkesintroduktion ska APL eller praktik förekomma.

Vad gör man på APL vård och omsorg?

APL innebär att du som elev har ett lärande på arbetsplatser utanför skolan. Målet är att eleverna ska utveckla sina teoretiska kunskaper och få en yrkesidentitet på en relevant arbetsplats. Totalt 15% av utbildningen inom Vård och omsorg/Barn och fritid och det är vissa kurser som APL görs i.

Vad betyder APL inom skolan?

Apl är en del av yrkesutbildningen och är avgörande för att eleven ska bli väl förberedd för sitt yrkesområde.

Hur många timmar APL vård och omsorg?

APL ingår i kursen Vård- och omsorgsarbete 1, fem veckor, deltid, 30 tim./vecka. Har Du tidigare arbetat/ arbetar, inom äldreomsorgen kan Du ansöka om validering av Din APL. Under Din APL kommer Du att arbeta med studieuppgifter kopplade till kursen och arbetsplatsen. Detta gäller även för elever som validerar sin APL.

Vad händer om man inte går på APL?

Om man inte deltar i APL riskerar man att bli av med studiebidraget från CSN och man kan också bli utskriven från sin gymnasieskola. Du blir ju också av med poängen för kursen du skippar. För att få examen måste du ha klarat minst: Godkänt i 2250 poäng av de 2500 poäng som ett gymnasieprogram består av.

Kan man få betalt för APL?

Man får normalt sett inte betalt när man har praktik men det är inte otillåtet för företaget att ge praktiklön.

Relaterade inlägg: