Vad göra Bohus-Malmön?

Innehållsförteckning

Vad göra Bohus-Malmön?

Vad göra Bohus-Malmön?

Vandring. Kuststigen går runt hela ön och är cirka 10 km lång. Det är en mycket omtyckt led där man får se flera sidor av Bohus-Malmön med stränder, badplatser, hällar och gamla stenbrott.

Hur stor är Bohus-Malmön?

Ön är 3,5 km lång och 1,5 km bred, med en yta på 4,38 km2.

Hur många bor på Malmön?

Malmön, Sotenäs kommun
Malmön
Tätort
Area105 hektar (2018)
Folkmängd267 (2020)
Befolkningstäthet2,543 inv./hektar

Hur många bofasta på Bohus-Malmön?

Men i dag, en försommardag är Bohus-Malmön ett paradis. Ett paradis för de 260 bofasta, och för de närmare 4 000 sommargäster som varje år besöker ön.

Hur ofta går färjan till Malmön?

Start och mål: För att komma till ön tar du bilfärjan från Tullboden till Malmön. Den går en gång i halvtimmen året om. På Malmön finns långtidsparkeringen vid Malmön centrum, samt busshållplatsen Torget.

Hur långt är det runt Bohus Malmön?

Bohus-Malmön är en drygt 4 kilometer lång och 2 kilometer bred klippö i Sotenäs kommun. Leden tar dig fram i en varierande miljö förbi flera fornminnen som vittnar om stenhuggarepokens glansdagar.

Hur många bor på Smögen året runt?

Välkommen till Smögen! En klassisk turistort med många värden. Smögen är en av Västkustens mest kända turistorter. I detta genuina samhälle bor ca 1 300 invånare året runt.

Hur stort är Sotenäs kommun?

684,4 km² Sotenäs Municipality/Area

Får man tälta på Bohus Malmön?

Man får alltså inte övernatta, campa eller tälta utomhus på exempelvis Smögen eller Ramsvik. Tänk också på att bil och husbil omfattas av terrängkörningslagen, varför du inte kan köra av vägen för att övernatta i din bil/husbil. Respektera markägare och andra som vistas i området.

Varifrån går färjan till Bohus-Malmön?

Bohus-Malmönleden går mellan Malmön och Roparöbacken i sundet vid Bohus-Malmön i Norra Bohuslän. Färjeledens längd är 800 meter och överfartstiden är åtta minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Relaterade inlägg: