Varför använda Amex?

Innehållsförteckning

Varför använda Amex?

Varför använda Amex?

Fördelarna beror lite på vilket kort man väljer. Huvudsaken är att man får poäng på alla köp man gör med sitt Amex kort, vilket du sen kan använda för att boka flyg, hotell, uppgradera från ekonomi till business, o.s.v. Du kan också få lounge tillgång, och lite erbjudande från Amex såsom biljetter till en konsert.

Hur länge sparas EuroBonus poäng?

Eurobonus har två olika typer av poäng, extrapoäng och baspoäng. Extrapoäng är de poängen du tjänar normalt och använder för resor, extrapoängen gäller i 5 år.

Hur mycket ska man tjäna för att få ett Amex Platinum?

Den högsta kreditgränsen med ett American Express Platinum är kronor och den lägsta 40 000 kronor. Målgruppen för Platinumkortet är definitivt personer med hög inkomst. Du måste vara 18 år för att kunna söka. Har du betalningsanmärkningar går det inte att få din ansökan beviljad.

Hur länge gäller SAS poäng?

SAS EuroBonus följer den förstnämnda principen där poängen är giltiga i fem år från att de intjänades. Medlemmar på Diamant och Pandion-nivå har obegränsad giltighetstid på sina poäng.

Vilket Amex kort ska jag ha?

American Express SAS Classic bra för dig som vill ha ett kreditkort som fungerar i hela världen men inte har någon medlemsavgift och som ändå har många av Amex fördelar. Kortet är kopplat till SAS bonussystem men får inte lika mycket bonus per spenderad krona som de andra kreditkorten.

Vad räcker Amex-poäng till?

Du tjänar Amex-poäng på allt du köper med kortet och du kan se ditt aktuella poängsaldo i appen Amex SE. Du tjänar 1 poäng per krona när du handlar med ditt kort. Om du har ett eller flera extrakort ger deras köp mer poäng till dig som är huvudkortmedlem. Du kan också bjuda in vänner till Amex och tjäna poäng.

Hur långt kommer man med EuroBonus?

6.000 poäng räcker till en enkel inrikesresa i SAS Go inom Sverige, Norge eller Danmark. Vill du resa tur och retur kostar det 10.000 poäng. För 20.000 poäng kan du resa tur och retur i SAS Go inom Nordic+ zonen. Denna zon inkluderar Skandinavien, Finland, Baltikum och Tyskland.

Är Amex Platinum bra?

American Express Platinum är ett premiumkort som passar dig som reser väldigt ofta och regelbundet eftersom du får tillgång till flera flygplatsförmåner och en väldigt omfattande reseförsäkring. Dock är årsavgiften väldigt hög, men det kompenseras av alla förmåner du får när du bland annat reser med flyg.

Vad ingår i Amex Platinum?

Vad är förmånerna värda?

  • Fri tillgång till över 1 300 flygplatslounger världen över för två personer med varsin gäst. ...
  • Tillgång till American Express Lounge by Pontus och lounger i Norge. ...
  • Fast Track på utvalda flygplatser i Norden. ...
  • Omfattande reseförsäkring på alla dina resor. ...
  • Poängen med poängen. ...
  • Hotellförmåner.

Relaterade inlägg: