Vilken kubik får man köra med A2?

Innehållsförteckning

Vilken kubik får man köra med A2?

Vilken kubik får man köra med A2?

När du utför körprovet för A2-behörighet ska du köra på en motorcykel med motor på minst 395 kubikcentimeter och en effekt av minst 20 kW och högst 35 kW. Motorcykeln måste också kunna komma upp i en hastighet av minst 100 km/h. Läs mer om körprovet för motorcykel här.

Vilket mc kort ska man ta?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B).

Hur många hästkrafter får en A2 ha?

Du får köra en 250 cc med max 48 HK eller 35 kW på A2 körkort. Är det en MC som väger mindre 175 kg då behöver effekten minskas eftersom den inte får överstiga 0,2 KW / kg. Däremot kommer inte den hojen att godkännas vid förarprovet.

Hur mycket är 35 kilowatt i CC?

En mellanstor motorcykel är en motorcykel med en slagvolym på minst 125 kubikcentimeter* och en motoreffekt mellan 11 kW (14,9 hk) och 35 kW (47,6hk).

När får man börja övningsköra mc A2?

För att få övningsköra med mellanstor motorcykel ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 17 år och 6 månader.

Vad kostar ett Mc-kort?

  • Priset på ett mc-kort är i grunden den samma oberoende på vilken mc-behörighet du ska ta. Nedan hittar du de obligatoriska och de varierande kostnaderna. Obligatoriska kostnader för motorcykelkörkort: Körkortstillstånd 220 kr; Ansökan för handledare vid privat körning 170 kr; Kunskapsprov 325 kr

Vad är totalpriserna för Mc-kort?

  • Totalpriser för mc-kort. Som du märker så är det de varierande kostnaderna som i största grad avför priset på ditt mc-kort. Snittpriset på ett mc-kort ligger mellan 15-25 tusen.

Har du körkort för lätt motorcykel eller mellanstor?

  • Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Vilka är körkortsbehörigheter för motorcyklar?

  • Det finns tre olika körkortsbehörigheter för motorcyklar: A1, A2 och A. Skillnaden ligger i hur stor motorcykel du får köra. A1 – lätt motorcykel

Relaterade inlägg: