Varför äter man blodförtunnande?

Innehållsförteckning

Varför äter man blodförtunnande?

Varför äter man blodförtunnande?

Du kan få blodförtunnande läkemedel som förebyggande behandling om du har ökad risk att få proppar. Det kan till exempel vara i samband med större operationer eller om du har förmaksflimmer. Andra sjukdomar som cancer, hjärtsvikt, högt blodtryck eller diabetes kan även ge ökad risk för blodpropp.

Vilka är vanliga biverkningar av blodförtunnande läkemedel AntiKoagulantia )? Flera svar är korrekta?

Det kan uppstå blödningar vid normala koncentrationer av läkemedlet, som exempelvis blödning i ögonvitan, näsblödning, tarmblödning, tandköttsblödningar och blåmärken. Är du kvinna och i fertil ålder kan menstruationsblödningen bli kraftig vid behandling med blodförtunnande läkemedel.

Kan man få stroke när man äter blodförtunnande?

svårare blödningar än om de inte tagit läkemedlet. Warfarin har i tidigare studier visat sig ha en positiv effekt på patienter med en typ av onormal hjärtrytm, så kallad atrial fibrillation. Hos dessa kan warfarin minska risken för att drabbas av ischemisk stroke.

Vem tar blodförtunnande?

Blodförtunnande läkemedel används exempelvis för patienter med förmaksflimmer för att förhindra stroke (blodpropp från i första hand hjärtat till hjärnan) och för att förhindra annan arteriell emboli och för att förhindra att hjärtinfarkt förvärras, men även för att förebygga venösa proppar som djup ventrombos (DVT) ...

Relaterade inlägg: