Vad är förbjudet i naturreservat?

Innehållsförteckning

Vad är förbjudet i naturreservat?

Vad är förbjudet i naturreservat?

Akta träd, buskar och andra växter. Plocka inte orkidéer eller andra fridlysta växter. Lämna berghällar, block och stenar orörda.

Vad kan man göra i naturreservat?

Syftet med att bilda naturreservat är oftast att skydda värdefull natur och sällsynta arter för att bevara biologisk mångfald, men det kan även vara att säkra människors tillgång till attraktiva områden för rekreation, friluftsliv, fågelskådning och andra naturupplevelser.

Vilka naturskydd finns det?

Cirka 85 procent av all yta som skyddas genom miljöbalken i Sverige är naturreservat; de övriga är nationalparker, djurskyddsområden, växtskyddsområden och biotopskyddsområden.

Vilket är mitt närmaste naturreservat?

Hitta naturreservat i ditt län Gå in på webbsidan för länsstyrelsen i ditt län för att hitta naturreservaten i länet. Många har kartor och fina beskrivningar över flera reservat och vad som är tillåtet och förbjudet.

Vad menas med naturområde?

Ett naturreservat är ett område med höga naturvärden som har extra stor betydelse för växter och djur. ... Enligt Miljöbalken får man bilda naturreservat av fem anledningar: För att bevara biologisk mångfald. För att vårda och bevara värdefulla naturmiljöer.

Relaterade inlägg: