Får man ta med skidor på tåget?

Innehållsförteckning

Får man ta med skidor på tåget?

Får man ta med skidor på tåget?

Det är grundregeln för den som tänker resa med tåg. Begränsningen handlar inte bara om att resan ska bli bekväm för alla utan också om säkerhet. På SJ tillåter man utöver detta ett specialbagage som till exempel en hopfällbar barnvagn, ett skidfodral eller en golfvagn.

Får man ta med elsparkcykel på tåget?

Ingen cykel kan tas med. Hopfällbar cykel, elsparkcykel, kickbike eller liknande räknas som handbagage och får tas med i mån av plats om de är maximalt hopfällda under resan.

Får man ta med sig cykel på SJ tåg?

Du kan ta med din cykel på resan om du monterar ner eller fäller ihop cykeln och förvarar den i lämplig cykelväska. Cykelväskan kan vara max 140x85x30cm, maxvikt 25 kg för både cykel och väska. Väskan ska placeras på ett ledigt utrymme ombord.

Vad händer om man inte har biljett på tåget?

Om du tappat din biljett eller reser utan giltig biljett blir du skyldig att betala en tilläggsavgift (kontrollavgift) om 1200 kronor om du fyllt 15 år. För järnvägstrafik som SJ bedriver som entreprenör, till exempel åt ett länstrafikbolag, kan andra bestämmelser gälla.

Hur mycket får man ta med på tåget?

Här nedan följer några enkla regler som gör din resa både bekväm och säker: Ta med dig högst två väskor (maxmått 80x50x35 cm, maxvikt 20 kg) samt ett litet handbagage. Du får dessutom ta med dig ett (1) specialbagage, se information om detta längre ner. Mindre väskor placeras på hatthyllan ovanför din plats.

Hur stor väska får man ha på tåget?

Du kan ta med dig handbagage, såsom en handväska och kamera, samt två resväskor (högst 100 x 60 x 40 cm) utan extra avgift. Om det finns plats på tåget kan du mot tilläggsavgift ta med dig högst två extra väskor.

Får man ta med sig moped på tåget?

Svaret på din fråga är att det är förbjudet att med föra mopeder på pendeltåget.

Får man ta med cykel på tåg i Bergslagen?

Resa med cykel Tåg 8201 och tåg 8202 trafikeras med loktåg som saknar cykelplatser. På dessa avgångar gäller SJ bagageregler och det innebär att det är tillåtet att ta med cykel men cykeln måste vara demonterad eller hopfälld och förvaras i en för ändamålet anpassad cykeltransportväska innan ombordstigning.

Får man ta med cykel på Östgötapendeln?

Cyklar ska spännas fast med spännband på angiven plats i vagnen. ... Det är förbjudet att cykla eller parkera cykeln på perronger. Om du blir nekad att ta med cykeln måste du ställa den i ett cykelställ på stationsområdet. Cykel får inte tas med vid ersättningstrafik för eventuell inställd tur med Östgötapendeln.

Hur man plankar på tåg?

Ta det bara lugnt, gå på tåget och försök snabbt att hitta en sittplats. Då är det bra för en plankare att ta platsen O, då det ser ut som att du har rest längre än vad du egentligen har eftersom du sitter längst in. När tågvärden kommer ropar han/hon oftast “Nya resande!”.

Relaterade inlägg: