Vad ska man tänka på när man reser till Australien?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man reser till Australien?

Vad ska man tänka på när man reser till Australien?

Resenärer till Australien behöver ha en giltighetstid på sitt pass för den tid som resan tar i anspråk till den dag du lämnar landet. Dock kräver flera länder på vägen till och från Australien en längre giltighetstid på pass, oftast sex månader.

Varför man inte ska åka till Australien?

Det finns tyvärr många sätt att förolyckas i Australien, men ormbett, krokodiler, hajar och farliga spindlar är inte i närheten så farliga som trafiken och stränderna är. ... Per capita är det alltså större risk att du som utlänning stryker med i trafiken eller på stranden än det är för en australier.

Vad är det för klimat i Australien?

I sydöstra Australien är det tempererat klimat med jämn nederbörd och subtropisk regnskog med stora eukalyptusträd. Det är här majoriteten av den australiensiska befolkningen bor. Australien upplever ofta långvariga säsongsmässig torka i söder medan de norra delarna är utsatt för cykloner.

Varför finns det så många farliga djur i Australien?

Australien är känt för sina giftiga djur som ormar och spindlar. ... Ormar kom upp på samma nivå och orsakade också 27 dödsfall. Fästingar och myror orsakade 5 dödsfall, kubmaneter orsakade tre dödsfall men spindlar och skorpinjoner orsakade noll (0) dödsfall.

Relaterade inlägg: