Vad får man inte importera?

Innehållsförteckning

Vad får man inte importera?

Vad får man inte importera?

Särskilda regler gäller för vissa varor så som alkohol, tobak, kosttillskott, läkemedel, livsmedel och vapen. En del är förbjudna eller får endast föras in enligt särskilda bestämmelser, ibland kan du även behöva tillstånd.

Hur mycket kontanter får man ta med sig när man flyger?

Om du ska ta med dig motsvarande 10 000 euro eller mer i kontanta medel när du reser över EU:s gräns ska du anmäla det till Tullverket.

Vilka regler gäller vid import?

Deklarera varor vid import Du måste alltid deklarera varor som du importerar med en importdeklaration där du talar om vilken vara du importerar, vilken tullavgift du ska betala och om varan omfattas av restriktioner.

Får man ta med sig mat på flyget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget. ... Detta gäller även om maten är fryst.

Får man ta med sig mat till Norge?

Upp till tio kilo kött, köttprodukter, ost och andra livsmedel – dock inte hund och kattmat – från EU- och EES-länder. Det är inte tillåtet att ta med kött, köttprodukter, mjölk och mejeriprodukter i bagaget från länder som inte är medlemmar i EU eller EES.

Relaterade inlägg: