Får man äta på pendeltåget?

Innehållsförteckning

Får man äta på pendeltåget?

Får man äta på pendeltåget?

Enligt SL är det tillåtet att exempelvis äta en frukt i kollektivtrafiken. Men att äta sina lunchlåda eller middag på bussen eller i tunnelbanan är inte okej. – Våra ordningsregler säger att man inte får förtära mat som kan väcka obehag.

Får man åka buss full?

Det är inte tillåtet att förtära mat och dryck med starka dofter. Visa hänsyn till dina medpassagerare och håll rent vid din plats. Du får inte dricka alkohol ombord på våra bussar och tåg. Du kan även nekas att åka med om du är kraftigt berusad.

Får man äta mat på SJ?

Mikrovågsugnen ombord är till för mat som säljs i tågets bistro. Men det är självklart okej att ta med sig egen mat. Vi gör endast undantag för barnmat.

Vad får man ta med sig på bussen?

Du får ta med handbagage på bussen. Som handbagage räknas sådant som du kan bära själv. Cyklar får inte tas med, och rullskridskor (inlines) är inte tillåtna att ha på sig i bussen. Du får av inte ta med stora och skrymmande saker.

Får man äta på SL tåg?

Det går bra att äta och dricka ombord på tåg så länge det inte stör andra resenärer. På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt.

Får man ta med cykel på Upptåget?

Cykel ombord På Upptåget får cykel tas med året runt i mån av plats, måndag - fredag före kl. 6.00 mellan kl. 9.00 och 15.00, efter kl. 18.00 samt lördag och söndag.

Får man dricka alkohol i bussen?

Äta och drickabussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Har lokaltrafik?

Lokaltrafik är ett begrepp som i Sverige omfattar linjetrafik inom kommuner, landsting eller andra regioner där kollektivtrafiktransportmedlen buss, spårvagn, tunnelbana, pendeltåg, lokaltåg och liknande används. Däremot räknas inte taxi, flyg eller samåkning i personbil som lokaltrafik.

Relaterade inlägg: