Varför gråter man inte?

Innehållsförteckning

Varför gråter man inte?

Varför gråter man inte?

Vi har alla olika nära till gråt. Vissa får tårar i ögonen eller gråter för ”ingenting”, och vissa har, som du, svårt att gråta. Och detta kan också variera lite över tid. Således är det fel av ”folk” att dra slutsatsen att du är stark/kall/oempatisk bara för att du inte fäller tårar.

Varför gråter jag för allt?

Kanske är det sånt som finns i det där tomma du beskriver. Du säger att du ibland inte tycker att det finns några orsaker för att du skall gråta så mycket som du gör. Det kan ofta vara svårt att komma på sånt själv. Därför brukar det kunna vara bra att prata med någon annan om hur man känner sig och om hur man har det.

Är det viktigt att gråta?

Tårar minskar stress och oro Det är sant att tårar minskar stress och rensar kroppen på ämnen som associeras med stress. Om du istället håller inne med tårarna så ökar nivåerna av stressämnen i kroppen.

Är det farligt att gråta?

Att gråta är inte farligt för kroppen och ger en lugn-och-ro-stund.

Vad betyder mår dåligt?

Det är vanligt att må dåligt ibland. Alla mår dåligt ibland. Att vara ledsen, trött, orolig, irriterad, besviken eller arg är vanliga reaktioner som oftast går över av sig själv. Känslor är automatiska och kan inte styras med vilja.

Relaterade inlägg: