Vilka kostnader får aktiveras K2?

Innehållsförteckning

Vilka kostnader får aktiveras K2?

Vilka kostnader får aktiveras K2?

Av K2 framgår att företag som tillämpar regelverket inte får aktivera egenupparbetade immateriella tillgångar. Har företaget förvärvat en tillgång kan vissa utgifter under vissa förutsättningar aktiveras, även om de kan anses egenupparbetade.

Vad är Egenupparbetade immateriella tillgångar?

K3 har formulerat ett antal olika förutsättningar för att få aktivera egenupparbetade immateriella tillgångar. Kortfattat innebär förutsättningarna att företaget ska ha möjlighet, avsikt och inte minst resurser att färdigställa den immateriella anläggningstillgången.

Vad ingår i anläggningstillgångar?

Anläggningstillgångar är tillgångar som är avsedda att stadigvarande brukas eller innehas. ... Dessa är immateriella tillgångar, materiella tillgångar och finansiella tillgångar. Immateriella tillgångar är icke-fysiska tillgångar med ett bestående värde vars nyttjandeperiod anses vara högst fem år.

Vilka kostnader får man aktivera?

Redovisningsenheter som själva har utvecklat eller upparbetat tillgångar av materiell och immateriell karaktär kan under vissa förutsättningar aktivera de utgifter som de har haft för detta utvecklingsarbete, utgifterna aktiveras som tillgångar i balansräkningen.

Är ide som tillgång?

En immateriell eller intellektuell förmögenhetsrätt är ett rättsligt anspråk på att ensam få förfoga över ett intellektuellt verk, kallat immateriella rättigheter.

Hur redovisas immateriella tillgångar?

Hur redovisas en förvärvad immateriell tillgång? En immateriell tillgång som förvärvas separat redovisas till anskaffningsvärde. Detta anskaffningsvärde skrivs sedan av under nyttjandeperioden. Huvudregeln är att immateriella tillgångar skrivs av under en femårsperiod.

Relaterade inlägg: