Hur isolera trossbotten?

Innehållsförteckning

Hur isolera trossbotten?

Hur isolera trossbotten?

Behöver du kapa en skiva eller ta upp hål kan detta göras med en vanlig såg för trä. Nu när trossbotten har fått sitt undre skydd mot vind är det dags att börja isolera. Fyll facken med isolering med samma tjocklek som golvbjälkarna. En vanlig dimension på golvreglar är 220 mm och då väljs isolering av denna tjocklek.

Vad är Blindbottenskiva?

Blindbottenskivor, masonit och asfaboard är alla dåligt anpassade material som lätt absorberar fukt, framförallt vid de låga delarna i grunden.

Hur tjock isolering trossbotten?

Bjälklaget bör isoleras med 50-70 mm mineralull mot stomljud och för att möjliggöra viss temperaturskillnad.

Vilken Trossbottenskiva?

Trossbottenskiva används som vind- och fuktavvisande skiva i regelväggar, samt som fuktavvisande board vid isolering mot yttertak och trossbotten. Vindskyddsskivans huvudsakliga uppgift är att förhindra transport av kall luft in i isoleringsmaterialet.

Kan man isolera krypgrund?

Förutsättningen för att kunna isolera golvbjälklaget underifrån är att det finns tillräckligt med plats i kryputrymmet. ... Det man måste tänka på är att ett välisolerat golvbjälklag gör krypgrunden kallare och den relativa luftfuktigheten högre, särskilt under sommaren.

Hur isolera mellanbjälklag?

Mellanbjälklag måste vara väl isolerade mot buller mellan våningarna. Ventilerade golv (krypgrunder) fungerar som en fasad under byggnaden medan platta på mark har höga krav när det gäller fuktrörelse. En välisolerad golvkonstruktion skapar en god ljudmiljö och håller dina fötter varma under kalla vinterdagar.

Vad används Asfaboard till?

Board är tillverkad av finmalda träfibrer och fenolhartslim som sammanpressats under högt tryck och hög värme. Anpassad för såväl professionella användare som gör-det-själv-sektorn. Exempel på användningsområden är byggnads-, emballerings- och snickeriändamål.

Vad gör man åt fukt i krypgrund?

En välbeprövad och säker åtgärd för fuktiga krypgrunder är en fast monterad avfuktare som sänker fuktigheten i grunden. Marken i krypgrunden bör täckas med ett avdunstningsskydd, till exempel kraftig plastfolie och eventuella ventiler i grundmurarna sätts igen.

Hur tjockt bjälklag?

Konstruktionstjocklekar
Tjocklekar hos träkonstruktioner
KonstruktionUngefärlig tjocklek mm
Mellanbjälklag300
Mellanbjälklag, ljudisolerande, lägenhetsskiljande350–550
Bottenbjälklag300

Hur tjock isolering i mellanbjälklag?

La 95mm isolering i 195mm bjälklag, fungerar bra, om man vill ljudisolera ytterligare är det nog effektivare att lägga golvgips så det blir tungt och stumt.

Relaterade inlägg: