Får man skjutsa på moped klass 1?

Innehållsförteckning

Får man skjutsa på moped klass 1?

Får man skjutsa på moped klass 1?

Moped klass I: 1. Mopeden måste vara besiktigad och godkänd för passagerare. 2. Endast en passagerare får tas med på mopeden.

Vad måste en moped klass 1 ha?

Moped klass I ska vara registrerad och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrad för att få köras. Moped klass I får inte framföras på cykelbana. För att köra moped klass I ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM.

Måste man betala fordonsskatt för moped klass 1?

Följande fordon är inte fordonsskattepliktiga: motorcyklar, bussar, lastbilar och personbilar som är 30 år eller äldre och som inte används i yrkesmässig trafik (åldern beräknas som skillnaden mellan fordonsåret* och innevarande kalenderår) mopeder. traktorer klass II (jordbrukstraktorer)

Måste man besikta moped klass 1?

Om du har en moped klass I behöver du normalt inte besikta den. Om du däremot blir stoppad av polisen och de upptäcker felaktigheter kan du få körförbud och bli skyldig att besikta mopeden. Då måste du rätta till felen och därefter boka en besiktning.

Hur mycket får en moped klass 1 väga?

En EU-moped är ett två-, tre- eller fyrhjuligt fordon med en maxhastighet på 45 km/h och en förbränningsmotor med en slagvolym av max 50 kubikcentimeter. Om den har en elmotor gäller en kontinuerlig märkeffekt av högst fyra kilowatt. Har mopeden tre eller fyra hjul får den väga max 350 kilo.

Måste man ha blinkers på moped klass 1?

Om din moped i originalform har blinkers, måste du ha fungerande blinkers och använda dem. ... I samma lagrum framgår det dock att om fordonet inte har körriktningsvisare, så ska föraren i stället visa sin avsikt genom att sträcka ut armen.

Relaterade inlägg: