Kan man få för trång förhud?

Innehållsförteckning

Kan man få för trång förhud?

Kan man få för trång förhud?

För trång förhud, eller phimosis, innebär att förhuden inte fritt kan föras bakom ollonet. Hos vuxna kan detta tillstånd orsaka inflammation och försvåra både vid urinering och sexuellt umgänge. För kort penissträng åtgärdas med en så kallad frenulumplastik. Cirumcision innebär att förhuden avlägsnas helt eller delvis.

Hur behandlar man trång förhud?

Behandling. Den vanligaste behandlingen av trång förhud är omskärelse, vilket betyder att förhuden opereras bort. Detta är ett kirurgiskt ingrepp som utförs på sjukhus dagkirurgiskt under lokalbedövning.

Varför har min förhud blivit trång?

Förhuden kan inte börja krympa av sig själv, men det finns hudsjukdomar som kan göra att det blir så, även om det inte är så vanligt. Då kan huden också bli stram, skör och lite vitfärgad, det kan också svida och klia. Detta behandlas i så fall med starka kortisonkrämer och de flesta blir helt bra igen.

Hur långt ska man kunna dra bak sin förhud?

Vanligen skall man kunna dra tillbaka förhuden helt över ollonet så att man kan tvätta sig ordentligt men det är inte något måste för att kunna genomföra ett samlag.

Kan ej dra tillbaka förhud?

Förhudsförträngning innebär att du har så pass trång förhud att den inte går att dra tillbaka över ollonet. Detta problem kan leda till att det gör ont när du urinerar. Tillståndet kan även orsaka återkommande infektioner under förhuden.

Varför kan jag inte dra tillbaka min förhud?

Det kan vara svårt att dra tillbaka förhuden om öppningen är för liten. Här är några olika orsaker till att förhuden är för trång: Förhudens öppning är för liten. Det kan vara medfött eller bero på infektioner under förhuden som gör att det har bildats ärr eller sprickor.

Relaterade inlägg: