Vad räknas som Strandskyddsområde?

Innehållsförteckning

Vad räknas som Strandskyddsområde?

Vad räknas som Strandskyddsområde?

Strandskyddet gäller samtliga stränder vid havet, insjöar och vattendrag oavsett storlek. Det är förbjudet att inom strandskyddsområden vidta vissa åtgärder, som till exempel att anlägga, gräva eller bygga något.

Hur blir det med strandskyddet?

Strandskyddsutredningen lämnade sitt betänkande till regeringen 14 december 2020. Förslaget innebär en omfattande nedmontering av strandskyddet – bland annat genom att kommunerna får möjlighet att avsätta stora områden som ”landsbygdsområden” där strandskyddet upphävs helt eller delvis.

Vad gäller med strandskydd?

strandskyddet gäller samtliga stränder vid havet, insjöar och vattendrag oavsett storlek. det är förbjudet att inom strandskyddsområden vidta vissa åtgärder, som till exempel att anlägga, gräva eller bygga något. ... På vissa platser är strandskyddet utökat upp till 300 meter.

Vem kan överklaga Strandskyddsdispens?

Även vissa ideella föreningar vars mål är att tillvarata frilufts-, naturvårds- och miljöskyddsintressen har rätt att överklaga beslut om strandskyddsdispens. Kommunen kan överklaga ett beslut om dispens som har upphävts efter över- klagande eller överprövning om det är kommunen som själv har sökt dispens.

Relaterade inlägg: