Vad för glykol i 740?

Innehållsförteckning

Vad för glykol i 740?

Vad för glykol i 740?

Glykol Röd Longlife, Universal Kvalitet/klass: MB 325.3.

Vad ska man ha för glykol?

50/50 glykol och vatten är en lämplig blandning för bra frysskydd. En 50/50-blandning av etylenglykol och vatten ger ett frysskydd på cirka 40 minusgrader. En 50/50-blandning av propylenglykol och vatten ger ett frysskydd på cirka minus 33 grader. I södra Sverige krävs att kylvätskan klarar minst 20 minusgrader.

Hur mycket glykol i 940?

Volvons kylsystem innehåller cirka nio liter vilket betyder att du bör köpa fem liter glykol och blanda lika mycket vatten. Glöm inte att varmköra motorn efter påfyllning så termostaten i motorn öppnar.

Vad har Volvo för glykol?

Volvo Original Glykol Koncentrerad Glykol. Volvo Cars nya kylarvätska, en ny högkvalitativ kylarvätska för moderna bensin- och dieselmotorer. En ny högkvalitativ kylarvätska för moderna bensin- och dieselmotorer anpassad för att möta ökade krav på hög körsträcka med lågfriktionsmotorer.

Är biltemas glykol bra?

Nu kan Biltemas glykol säker mycket väl fungara för marinmotorer men här fegar jag och väljer säkra rekomenderade alternativet. Precis på samma sätt som motor och drevolja där jag väljer samma fabrikat som rekomenderas för dessa.

Vilken glykol till xc70?

Glykol Röd Longlife, Universal.

Vilken glykol använder Volvo?

Volvo Original Koncentrerad Glykol 1 liter
Artikelnummer för BiliaVO 31439720
Viskositet vid 23 °C~ 30 mm²/s
Kokpunktmin+160°C
pH8.5
Maximum frostskydd-45 °C

Vad har glykolen för funktion?

Vad gör kylarvätskan Kylarvätskans främsta uppgift är att kyla motorn så att den inte överhettas. Kylarvätska består av lika delar glykol och vatten och glykolens uppgift är att höja kokpunkten och sänka fryspunkten för att förhindra att kylarvätskan fryser när motorn är kall.

Relaterade inlägg: