När tog Volkswagen över Skoda?

Innehållsförteckning

När tog Volkswagen över Skoda?

När tog Volkswagen över Skoda?

Skoda har med hjälp av Volkswagen investerat omkring 102 miljarder kronor sedan övertagande 1991 till och med mars månad i år, 2016. För Tjeckien, som bildades 1993 efter att Tjeckoslovakien delats upp i Tjeckien och Slovakien, är Skoda en enormt viktig industri och arbetsgivare.

Var produceras Skoda?

Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor. har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners.

Vilket land kommer SEAT?

I nuläget har företaget tre produktionscenter: Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där f.n. Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien.

Vilka ingår i VAG?

VAG kunde utläsas både Volkswagen-Audi-Gemeinschaft och Volkswagen-Audi-Gruppe. Återförsäljararna fick nu en gemensam design med märkena Volkswagen och Audi bredvid varandra. VAG blir den internationella försäljnings- och kundtjänstorganisationen för Volkswagens personbilar och nyttofordon samt även för Audi-fordon.

När kom ŠKODA?

Det var året 1895 som allt startade. L&K började med att tillverka cyklar under varumärket Slavia, och senare även motorcyklar i Mladá Boleslav. Bilproduktionen lanserades 1905 och Laurin & Klement-loggan prydde bilarna från Mladá Boleslav fram till 1925. Sedan dess har den bevingade pilen fått presentera ŠKODA.

Var tillverkas Skoda Karoq?

Hittills har den tillverkats parallellt med Kodiaq i Kvasiny-fabriken som för ett år sedan nådde milstolpen två miljoner tillverkade bilar. Nu har tjeckerna öppnat för Karoq-produktion i Mladá Boleslav-fabriken, Skodas första fabrik och tillika orten där märket har sitt högkvarter.

Relaterade inlägg: