Vad gör en praktikant?

Innehållsförteckning

Vad gör en praktikant?

Vad gör en praktikant?

En praktikplats innebär att en person är på en arbetsplats för att lära sig ett arbete eller för att kunskap om hur en arbetsplats eller bransch fungerar. Praktik betyder lära och inte utföra, vilket är en viktig skillnad. En praktikplats ska aldrig ersätta ett reguljärt jobb.

Vilka regler gäller för praktikanter?

Arbetspraktik är inte en anställning utan en möjlighet för deltagaren att prova på att arbeta. Deltagaren kan få ersättning som utbetalas av Försäkringskassan och är också försäkrad under praktikperioden. Det är viktigt att det finns en handledare tillgänglig under praktiken för att den ska ge ett bra resultat.

Vad vill jag ha ut av min praktik?

får du ut det mesta av din praktik

  1. En bra handledare är A och O. Att ha någon som du alltid kan vända dig till under din praktik är viktigare än du kanske tror. ...
  2. Passa på att prova på olika arbetsuppgifter. ...
  3. Sänk förväntningarna. ...
  4. Reflektera och dokumentera. ...
  5. Sänk kraven på dig själv. ...
  6. Men kom ihåg...

Vad menas med praktik?

Praktik innebär att den arbetssökande provar på att arbeta på en arbetsplats för att få arbetslivserfarenhet och handledning. Praktiken kan vara upp till sex månader och bestäms utifrån praktikantens behov.

Hur länge kan man ha praktik?

Praktik innebär att den arbetssökande provar på att arbeta på en arbetsplats för att få arbetslivserfarenhet och handledning. Praktiken kan vara upp till sex månader och bestäms utifrån praktikantens behov.

Varför ska man ha praktik?

En praktik är ett bra tillfälle för dig som studerar eller är arbetslös att skaffa erfarenhet från arbetslivet och knyta viktiga kontakter. Inom yrken där det är stor konkurrens om jobben kan praktiken bli en viktig eller till och med avgörande merit. ... Du som är arbetslös kan genom arbetsförmedlingen få en praktikplats.

Vad ska man tänka på när man gör praktik?

8 TIPS TILL DIG SOM FÅTT DITT FÖRSTA JOBB ELLER PRAKTIKPLATS.

  1. VAR NÄRVARANDE! Ok du har fått komma in i företaget, toppen, grattis och “high five” på den! ...
  2. SÄTT IGÅNG! Var nyfiken och framåt men framförallt var dig själv. ...
  3. HJÄLP TILL! ...
  4. FÖRKLARA HUR DU TÄNKER! ...
  5. GÖR DITT ABSOLUT BÄSTA! ...
  6. LÄR AV ANDRA! ...
  7. TÄNK FLER STEG. ...
  8. UTMANA!

Vad ska man tänka på när man söker praktik?

Kontakta arbetsgivaren När du hittat en arbetsplats som du är intresserad att praktisera på ringer du upp och frågar om de tar emot praktikanter. Presentera dig och var beredd att svara på frågor om varför du vill praktisera just hos dem, vad du vet om deras verksamhet, vad du hoppas få ut av din praktik m.m.

Relaterade inlägg: