Vad slår färg i poker?

Innehållsförteckning

Vad slår färg i poker?

Vad slår färg i poker?

Färgerna saknar alltid betydelse vid rangordningen, bara högsta kortet är intressant. Den högsta stegen är AKQJT. Om flera spelare har tretal jämför man i första hand valören på korten i tretalet, i andra hand högsta sidokortet och i sista hand det lägre sidokortet. Färgerna är betydelselösa.

Vad ger fyrtal i poker?

I en annan poängräkningsvariant ger alla slag av färgstegar vinst direkt, och ett fyrtal innebär att innehavaren får 7 poäng, samtidigt som övriga spelare åker ner till 0 poäng. I denna variant vinner den som först kommer till sammanlagt 51 poäng eller fler.

Hur rankas färgerna i poker?

Varje färg rankas efter sitt högsta kort, sedan efter rankingen för det näst högsta kortet och så vidare. Går det att avgöra vilken hand med färg som har högst rankning? Kom ihåg att rankningen för en färg avgörs av det högsta kortet i stegen, inte färgen.

Vad slår stege?

Stege. En stege består av fem kort i ordningsföljd – oavsett färg. Esset räknas som antingen högt eller lågt. I exemplet nedan ser du en ”seven-high straight”, som slår en stege från fem till ess (eftersom esset räknas som 1 i ett sådant fall).

Hur många poäng i poker?

Den som har bäst pokerhand får även poäng (5 kort i följd i samma färg ger 8 poäng, fyrtal ger 7 poäng, par+triss ger 6 poäng, 5 kort i samma färg ger 5 poäng, 5 kort i följd i olika färger ger 4 poäng, triss ger 3 poäng, 2 par ger 2 poäng, par ger 1 poäng, högt kort ger 0 poäng).

Vilken färg rankas högst i poker?

Det är en lätt hand att känna igen – men kom ihåg att färg inte syftar på om kortet är rött eller svart, utan om det är spader, hjärter, ruter eller klöver. Färg är en relativt stark hand i Texas Hold'em, och den högsta möjliga handen med färg är esshög med alla fem kort i samma färg.

Relaterade inlägg: