Vad kan man ge en hund som har diarré?

Innehållsförteckning

Vad kan man ge en hund som har diarré?

Vad kan man ge en hund som har diarré?

Lämplig diet är välkokt ris (kokas i dubbel mängd vatten och med förlängd koktid – det ökade vatteninnehållet är positivt i samband med diarré) tillsammans med kokt vit fisk, kokt kyckling eller kokt nötfärs. Ge 1 del fisk/kyckling/nötfärs till 3-4 delar ris. Det finns även färdig dietmat att köpa hos veterinär.

Hur länge kan min hund ha diarré?

Det är vanligt att hundar drabbas av diarré och/eller kräkningar, vilket ofta är ett symtom på en inflammation i mage och tarm, så kallad akut gastroenterit. Magsjukan kan komma snabbt och försvinner också oftast relativt snabbt. Diarrén kan även vara kronisk, det vill säga att diarrén pågått mer än 2-3 veckor.

Vad ger man en hund som spyr?

Skonkost finns att köpa färdig (både som torr- och våtfoder) på veterinärkliniker och på vetapotek.se. För att laga egen skonkost rekommenderas kokt vit fisk/kyckling samt välkokt vitt ris. Koka upp dessa med riklig mängd vatten och ge 1/3 av fisk/kyckling och 2/3 ris.

Kan jag ge min hund filmjölk?

åk till veterinär så snart som möjligt. Mjölk och mjölkbaserade produkter kan orsaka diarré och andra matsmältningsproblem för din hund, men inte direkt farligt, laktosintolerans helt enkelt. Yoghurt, kefir, a -fil är att föredra om man vill ge sin hund mejeriprodukter.

Varför kan hunden få diarré?

  • Hundar kan få diarré av olika orsaker. I vissa fall är den helt okomplicerad orsakad av till exempel att den ätit något olämpligt, ätit för fort eller för mycket. Har hunden mask, är stressad eller har annan bakomliggande sjukdom som till exempel en virus- eller bakterieinfektion kan detta också ge diarré.

Har din hund diarré ger du skonkost?

  • Har din hund endast diarré ger du små regelbundna portioner skonkost (några matskedar varannan timme). Skonkost består till exempel av kokt vit fisk eller kyckling och sönderkokt vitt ris. – Om hunden kräks ska du svälta den i 12 timmar, det vill säga endast låta den dricka vatten, innan du börjar med små portioner skonkost.

Kan hundar drabbas av diarré och kräkningar?

  • Det är vanligt att hundar drabbas av diarré och/eller kräkningar, vilket ofta är ett symtom på en inflammation i mage och tarm, så kallad akut gastroenterit. Magsjukan kan komma snabbt och försvinner också oftast relativt snabbt. Diarrén kan även vara kronisk, det vill säga att diarrén pågått mer än 2-3 veckor.

Relaterade inlägg: