Var ska jag fria?

Innehållsförteckning

Var ska jag fria?

Var ska jag fria?

Ett kul och kreativt sätt att fria på! Det ultimata klassiska frieriet som inte kan gå fel. Gillar du att följa traditioner så friar du på en romantisk restaurang. Låt ringen ligga i champagneglaset, göm den i desserten eller ha den i fickan.

När är det normalt att fria?

91 procent svarade att de gifte sig för att visa sin kärlek till varandra, snarare än de förr mer vanliga anledningarna social press (2 procent), ekonomisk enkelhet (2 procent) och bekvämlighet (2 procent). Genomsnittsåldern har även höjts tio år sedan 1971, från 22,6 för kvinnor och 24.6 för män till 38,8 och 32,7.

Hur funkar ett frieri?

Svensk sed är att kvinnan får ytterligare en ring vid vigseln, men mannen behåller sin förlovningsring som då övergår till att bli vigselringar. följer gamla traditioner så friar mannen till kvinnan genom att vid ett lämpligt tillfälle fråga henne något i den här stilen: – Vill du gifta dig med mig? Det är ett frieri.

Hur går frieri till?

Paret kan själva välja tillfälle och miljö och det finns många kvinnor som friar idag. Vid själva frieriet brukar oftast ena partnern gå ned på knä och fria med en förlovningsring (amerikansk tradition) och själva förlovningsringen har då valts ut i smyg som en överraskning.

Relaterade inlägg: