Vilka av följande försändelser kan betalas med frimärken?

Innehållsförteckning

Vilka av följande försändelser kan betalas med frimärken?

Vilka av följande försändelser kan betalas med frimärken?

Alla frimärken kan användas, även de valörlösa. Samma porto till alla länder. Rek utrikes Valuta, sedlar och mynt får inte sändas med Rek 2 000 eller Rek 10 000. Andra betalningsmedel, till exempel checkar, upp till 2 000 kr får sändas med Rek 10 000.

Hur sätter man på ett frimärke?

Frimärket sätter du i översta högra hörnet. På baksidan av kuvertet, i det övre vänstra hörnet skriver du din adress (avsändaradressen), glöm inte att kryssa över den! Avsändaradressen används om brevet av någon anledning inte kan skickas till mottagaren.

Vilka frimärken kan man använda?

Alla typer av frimärken – valörlösa, valörfrimärken och rabattfrimärken – gäller hur länge som helst. Det finns inget bäst före datum på frimärken.

Kan man betala med frimärken?

– Det går inte att använda dem som betalningsmedel, och de har heller inte något värde om man skulle sälja dem på Blocket eller Tradera, säger hon. Unika frimärken har ett samlarvärde, men de som produceras i Kista har inte något högre värde än den faktiska valören.

Hur mycket får man skicka på ett frimärke?

Sedan den 1 januari i år kostar ett frimärke 11 kronor. Har du frimärken med utskriven valör kan du använda dem så att de adderar upp till rätt portosumma.

Vad kostar ett frimärke Inrikes?

Brev
Max vikt i gramPrisAntal valörlösa frimärken
5013,001
10026,002
25052,004
50078,006

Vad kostar ett frimärke 2022?

Brevportot blir dyrare 2022 och systemet med varannandagsutdelning av post införs i hela landet. Från och med årsskiftet blir det dyrare att skicka brev. Postnord meddelade på tisdagen att portot höjs för brev upp till 50 gram med en krona, från 12 till 13 kronor.

Relaterade inlägg: