Hur blir man en konsult?

Innehållsförteckning

Hur blir man en konsult?

Hur blir man en konsult?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att du får jobb som konsult. Många nuvarande svenska konsulter är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare, men det finns också exempel på att konsulter har andra utbildningar t.

Vad är en teknisk konsult?

Det finns många olika konsulter inom teknik och dessa kan under ett samlingsnamn kallas för teknikkonsulter, alltså tekniska konsulter. Några av de olika områden som en teknisk konsult kan ha är bland annat konsult inom energi, hårdvarukonsult, mjukvarukonsult, designkonsult och miljökonsult. ...

Vilken typ av konsult?

–Bygg konsult: Med djup kunskap om byggbranschen. –Data konsult: Hanterar, reparerar och återställer datorer och servrar. –Google Konsult: Specialiserad på sökmotoroptimering i Google, eller Google Adwords. –IT-konsult: Jobbar ofta med Internet, telefoni, intranät eller programmering.

Vad menas med konsultuppdrag?

Som konsult rekryteras du oftast för ett specifikt uppdrag men om det uppdraget skulle ta slut arbetar din konsultchef för att hitta ett nytt uppdrag till dig. Många gånger kan också en konsult bli erbjuden en fast anställning hos företaget som du arbetar hos efter uppdraget tar slut.

Hur fungerar konsultbolag?

Som konsult är du anställd av ett konsultbolag och går ut på uppdrag hos olika företag. Uppdragen kan vara allt från ett par veckor till flera år. Att jobba som konsult ger dig möjligheten att prova olika typer av roller, branscher och företag, och samtidigt utveckla ditt professionella nätverk.

Vad innebär det att arbeta som konsult?

En konsult är en sakkunnig rådgivare. Konsulter är antingen egna företagare eller anställda av ett konsultföretag. De som är anställda på företaget kan antingen jobba i ett team med flera konsulter eller alternativt på egen hand komma ut och jobba hos kunden i likhet med en vanlig anställd.

Vad ska man plugga för att bli konsult?

Eftersom företag ofta söker efter en person med en bred kunskap kan det vara bra att läsa ett högskoleförberedande program på gymnasiet. Samhällsvetenskaps-, Ekonomi-, Teknik- eller Naturvetenskapsprogrammet kan vara bra alternativ på gymnasieprogram.

Vad är lönen för dig som konsult?

  • Lönen för dig som konsult blir alltså 34 976 kr per månad (innan skatt) om du tar 500 kr + moms per timma. Denna beräkning gäller om du har jobb mer eller mindre på fulltid och har låga omkostnader i din verksamhet.

Vad är konsultuppdraget?

  • Konsultuppdraget innebär att den beställande parten ger den utförande parten, konsulten, i uppdrag att utföra vissa immateriella tjänster. Uppdraget kan vara tidsbestämt eller tidsobestämt och det kan gälla ett projekt med en definierad start och slut.

Hur många svenska konsulter är utbildade?

  • Många nuvarande svenska konsulter är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare, men det finns också exempel på att konsulter har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer, i Internationella Affärer eller andra eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Relaterade inlägg: