Vad får en militärpolis göra?

Innehållsförteckning

Vad får en militärpolis göra?

Vad får en militärpolis göra?

Militärpolisen skall upprätthålla den allmänna ordningen och säkerheten inom Försvarsmakten samt vid sådana övningar som Försvarsmakten genomför tillsammans med andra myndigheter. ... i övrigt lämna personal som tjänstgör inom Försvarsmakten upplysningar och annan hjälp. Förordning (1994:392).

Har Sverige stark militär?

Det är över bland annat Ukraina, Syrien och Argentina. Totalt har Sveriges försvarsmakt, enligt sajtens uppgifter, 43 875 anställda, 198 flygplan av olika sorter, 120 stridsvagnar och 2 470 bepansrade fordon, 63 fartyg av olika slag och en försvarsbudget på 50 miljarder kronor.

Vad kan man bli inom militären?

Grundutbildningen genomförs med värnplikt – oavsett om man kallas till mönstring eller ansöker frivilligt om prövning att bli antagen. För att kunna söka utbildningen måste man vara svensk medborgare och ha fyllt 18 år. Militära grundutbildning kan man söka frivilligt via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Vilka befogenheter har militärpolisen för?

Militärpolisens uppgifter är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten, samt att ge understöd till andra förband vid insatser. Exempel på konkreta uppgifter är hantering av frihetsberövade personer, brottsutredningar, kriminalunderrättelsetjänst, personskydd och trafiktjänst.

Vad gör man när man mönstrar?

Mönstringen består av olika tester, undersökningar, bedömningar och intervjuer. Under mönstringen får du bland annat träffa sjuksköterska, läkare, psykolog och inskrivningshandläggare. Resultaten visar dina förutsättningar för att klara av att genomföra en grundutbildning med värnplikt.

Varför har Sverige militär?

Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att bevara landets frihet och skydda vår rätt att själva välja hur vi ska leva. Vi hjälper även andra nationer där det finns konflikter, bland annat för att öka Sveriges egen säkerhet.

Vilket land har världens största armé?

Enligt Martin Vargic är det Nordkorea som idag har den största krigsmakten med sina 9,5 miljoner soldater. Mot den står Sydkoreas armé på drygt 5 miljoner man som sägs vara den största i "väst". Om man går tillbaka till 1980 hade USA den då största västarmén med två miljoner soldater.

Relaterade inlägg: