Vad ska jag ge min katt för mat?

Innehållsförteckning

Vad ska jag ge min katt för mat?

Vad ska jag ge min katt för mat?

Katter är strikta köttätare och behöver en hög andel animaliskt protein och animaliskt fett i sin diet för att må bra. Men det betyder inte att de bara måste äta kött. Stärkelse är en bra kompletterande energikälla som dessutom ger proteinet utrymme att bygga upp och reparera vävnad.

Kan katter äta matrester?

Många tror att katter inte får äta någon så kallad människomat överhuvudtaget, men det finns många livsmedel som kan vara bra för dem. Tänk dock på att inte ge katten processad eller kryddad mat. Katter äter naturligt kött, fisk och grönsaker eftersom de innehåller de näringsämnen deras kropp behöver.

Vad kan man mata en katt?

Helst ska du enbart ge torrfoder, det innebär att du inte behöver oroa dig om du är borta hela dagen eftersom det inte torkar. När den blir äldre minskar du måltiderna till tre mål per dag. Vid sex månaders ålder kan du ge din kattunge två mål per dag.

Kan katter äta barnmat?

Katten kan drabbas av blodbrist, skador i levern och andra organ. Tänk på att även köttbullar, korv, pyttipanna och barnmat brukar innehålla lök! Symtom: Aptitlöshet, diarré, kräkningar, snabb andning, hjärtklappning, bleka slemhinnor, rödfärgad urin och buksmärtor.

Är bröd farligt för katter?

Det är inte farligt för katter att äta bröd då och då, men det innehåller inga näringsämnen som de behöver (p.g.a. den låga mängden fett och protein) och ska därför inte ses som en bra kost för katten. Jäst och rå deg är inte bra för katter att äta. Degen kan växa i kattens mage och orsaka matsmältningsproblem.

Kan katter äta havregrynsgröt?

Fibrer. En liten mängd fibrer är bra för kattens mage. Lite psyllium eller havre är nyttigt för matsmältning. Behovet av fiber är individuellt, och rätt mängd kan endast hittas genom att hålla koll på kattens avföring.

Relaterade inlägg: