Vad har Pakistan för språk?

Innehållsförteckning

Vad har Pakistan för språk?

Vad har Pakistan för språk?

Urdu English Pakistan/Official languages

Hur många språk finns det i Pakistan?

Urdu och engelska är båda erkända officiella språk i Pakistan. Urdu talas av de flesta, men det är endast åtta procent av befolkningen som har urdu som modersmål. Engelska används i flera sammanhang och det offentliga universitetet undervisar på engelska.

Vilket styre har Pakistan?

Federal republic Parliamentary republic Pakistan/Government

I vilken världsdel ligger Pakistan?

Asia Pakistan/Continent Pakistan (officiellt Islamiska republiken Pakistan) är en stat i södra Asien. Pakistan är det sjätte folkrikaste landet i världen...

Vad odlar man i Pakistan?

Basmati är ett långkornigt ris som odlas i Indien och Pakistan. Bland annat kommer Axfoods eget märke Garant basmatiris från den här regionen. Pakistan är en av världens största risproducent men klimatförändringarna drabbar landet hårt, skördar slår fel och grundvattennivåerna sjunker.

Vilken religion är det i Pakistan?

Islam är själva förutsättningen för Pakistans existens. Landet grundades 1947 för att skapa ett hem för de muslimer som levde i kolonialtidens Indien. Numera råder starka religiösa motsättningar i samhället, dels mellan shia- och sunnimuslimer, dels mellan fundamentalister och mer toleranta riktningar.

Hur många bor i Pakistans huvudstad?

Islamabad (urdu: اسلام آباد) är huvudstad i Pakistan. Staden är belägen i ett eget federalt territorium och folkmängden uppgår till cirka 1 miljon invånare. Näraliggande Rawalpindi, i Punjab, har dock större delen av den pakistanska militärens centrala funktioner.

Hur är det i Pakistan?

Landet är en muslimsk republik med en bräcklig demokrati och har under långa perioder styrts av militären. Kärnvapenmakten Pakistan plågas av korruption, fattigdom och militant politisk och religiös extremism. Militären utnyttjar våldsamma islamistgrupper i sin kamp mot ärkefienden Indien.

Hur ser naturen ut i Pakistan?

Pakistan är ett långsmalt land med många olika landskapstyper. I norr ligger bergskedjan Himalaya med toppar på över 8000 meter. I landets centrala delar finns bördiga slätter och myrar medan den sydvästra delen består av torra, höglänta områden.

Vilka naturtillgångar har Pakistan?

Pakistans viktigaste naturtillgång är naturgas, som främst utvinns i den sydvästliga provinsen Baluchistan. Landet har också egna oljetillgångar, men de täcker bara en liten del av behovet. Elbrist och ständiga strömavbrott är svåra problem för såväl hushållen som samhällsekonomin.

Relaterade inlägg: