Vad tycker du om i Sverige?

Innehållsförteckning

Vad tycker du om i Sverige?

Vad tycker du om i Sverige?

Men vad tycker våra utländska besökare om Sverige egentligen? Fem besökare får svara på det. – Svenskarna ser bra ut och är väldigt hjälpsamma. – Det är rent och många svenskar är blonda och långa.

Hur svenskar uppfattas av andra kulturer?

Svenskar är ett lyssnande folk. ”Lyhördhet” är en underbar egenskap som det saknas ett ord för på engelska. Att man har förmåga att lyssna, analysera och visa empati tror jag uppskattas av andra kulturer. Colin kopplar denna lyhördhet till ett av de mest utmärkande svenska nationaldragen: konsensuskulturen.

Vad tycker svenskar inte om?

En annan grej jag stör mig på är Allsång på Skansen och hela grejen med att sjunga i grupp, vi fransoser vågar inte sjunga någonting. Sen har jag även märkt att folk inte säger förlåt när de trampar på en på tunnelbanan, och att svenskarna är konflikträdda och inte vågar säga vad de tänker."

Vad stör sig svenskar på?

Detta irriterar sig svenskarna på allra mest i sina hem

  • För lite förvaringsutrymme.
  • Opraktisk planlösning.
  • Dålig ventilation och värme.
  • Synliga sladdar.
  • Slitna ytskikt och inredning.

Vad andra tror om Sverige?

Sverigebilden utomlands handlar om hur andra länder ser på Sverige. Sverigebilden runt om i världen är, enligt en undersökning av Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet, övervägande positiv, men landet är inte riktigt så känt som många svenskar tror.

Vad kännetecknar Sverige?

Sverigebilden runt om i världen är, enligt en undersökning av Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet, övervägande positiv, men landet är inte riktigt så känt som många svenskar tror. Mest känt är Sverige för välfärdssamhället, Ingmar Bergman, ABBA, Nobelpriset och stora företag som Volvo och Ikea.

Vad gör en svensk?

Svenskar är personer av svensk nationalitet. Svenskar kan även vara personer som, till exempel genom modersmål, kulturyttringar, traditioner, härstamning eller familjeband, betraktar sig som svenskar.

Vad klagar svenskar på?

Hittills i år har vi svenskar klagat mest på saker som har att göra med boendet. Till exempel dåligt utförda hantverkstjänster i hemmet eller problem i samband med köp eller försäljning av bostad.

Relaterade inlägg: