Vad ska man tänka på när man köper lampor?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man köper lampor?

Vad ska man tänka på när man köper lampor?

Här är 6 saker att tänka på när du ska köpa lampa!...Tänk på det här innan du köper lampa

  1. 1 Hur starkt ska lampan lysa? Ljusets styrka anges i lumen och inte i watt. ...
  2. 2 Hur ska färgerna se ut? ...
  3. 3 Varmt eller kallt ljus? ...
  4. 4 Vad får lampan kosta? ...
  5. 5 Ska lampan funka med en dimmer? ...
  6. 6 Hur miljövänlig ska lampan vara?

Vad är Takpendel?

En hängande takpendel passar oftast väldigt bra som kökslampa över matbordet eller över soffbordet i vardagsrummet, eftersom det går att reglera längden på sladden. Många takpendlar är även utformade för att ge ett nedåtriktat ljus, vilket lämpar sig väldigt bra över mat- och soffbord.

Vad ska man ha för glödlampa?

Välj lampsort beroende på var den ska sitta och hur den ska användas. Halogen spotlight eller lysrör med färgåtergivning på minst Ra 85 är bra val. Energimyndigheten rekommenderar ljusflödet 750–1000 lumen i köket = något starkare ljus än en glödlampa på 60 watt. Välj ett riktat ljus med ljusstyrka på minst 400 lumen.

Vilken lampa till sovrum?

Ljusare ljus med god färgåtergivning Starkt ljus som ger en hög färgåtergivning är bra att ha nära garderober t. ex. Att installera spotlights eller LED-lampor som har ett högt Ra-värde skulle vara ett bra altnerativ nära garderoben eller klädförvaring. LED-lampor är både energisnåla och har ett högt Ra-värde.

Hur stark lampa i vardagsrum?

Du bör använda dig av lampor med 1 Lumen när du vill ha ett dämpat ljus, 250 lumen funkar bra som läsljus. Måttligt ljus i sovrum och vardagsrum bör ha 4 lm. För rum som du vill lysa upp ordentligt bör du välja lampor med 7 lm.

Hur stor lampa i vardagsrum?

Ett litet bord på cm bör inte ha en lampa som är större än 50 cm i diameter. Mindre bord: mindre lampa. Är bordet större än 130 cm i diameter behöver man välja en lampa som är minst 60 cm i diameter. I dessa fall gör sig en skulpturliknande lampa sig väldigt bra.

Vad menas med fast installation lampa?

Fast installation innebär väl att ledarna som kommer ut från ditt tak ska på rätt sätt anslutas på något sätt direkt i lampan i stället för att det finns ett lamputtag i taket och en lamppropp i lampan.

Vad ska man ha för lumen?

En med 120-140 lumen och 2700 kelvin passar bra. Lamporna i föräldrasovrummet ska vara starkare för den som gillar att ligga och läsa. Välj en mellan 4 lumen, om du har god syn. Vill du läsa mycket och länge, eller börjar du bli lite skumögd, behöver du 700-800 lumen.

Vad ska man ha för belysning?

– En lampa i taket ger ett bra allmänljus, och lysrör eller infällda downlights över arbetsbänken ger ett bra arbetsljus. Downlights eller spotlights som sitter i taket ska lysa över arbetsytorna och inte på den som arbetar där, eftersom det kan ge besvärliga skuggor över arbetet.

Relaterade inlägg: