Vad är rådjur rädda för?

Innehållsförteckning

Vad är rådjur rädda för?

Vad är rådjur rädda för?

Blodmjöl mot rådjur Blodmjöl är ett organiskt gödselmedel som används i köksträdgården men som även kan fungera som avskräckare för rådjuren. Blanda ett kilo blodmjöl med en liter vatten och tillsätt 1,5 deciliter ammoniak.

Vad gillar inte hjortar?

Blodmjöl och ammoniak – dofter rådjur inte gillar. 1 kg blodmjöl blandas i hink med 10 l vatten och 1,5 dl ammoniak. Doppa oasiskuber i lösningen och stick kuberna på blompinnar som sätts ut i rabatten kring växter du vill skydda.

Hur blir man av med harar i trädgården?

Blodmjöl är bra till mer än bara gödsel, det fungerar och avskräckande för såväl rådjur som harar. Du kan antingen strö ut det som det är i rabatterna som du vill skydda eller också reda till en ”soppa”: Blanda 1 liter vatten med 1 dl blodmjöl och 1 dl ammoniak i en hink.

Vad skrämmer bort älg?

1) Respektera älgen, gå inte fram utan välj en annan väg. 2) Undvik lösa hundar som kan irritera eller skrämma älgen. 3) Om du måste mota bort en älg – tjoa, flaxa och gör dig extra stor exempelvis med en sopkvast. 4) Ge älgen utrymme att komma undan och se till att ha en egen flyktväg, exempelvis bakom ett träd.

Hur får man rådjuren att sluta äta trädgården?

En effektiv metod är att sätta upp hönsnät runt tomtgränsen eller runt växterna. Du kan även lägga ut hönsnät på marken eftersom rådjuren inte gillar att gå på det. Trädstammar kan täckas med ett speciellt gnagskydd som anpassar sig till trädet.

Relaterade inlägg: