Vad tar bort blomflugor?

Innehållsförteckning

Vad tar bort blomflugor?

Vad tar bort blomflugor?

Fälla för blomflugor: precis som med bananflugor kan du göra en fälla genom att i en skål blanda vatten, vinäger, något sött som sirap och några droppar diskmedel. Blomflugorna kommer drar till vätskan och sedan drunkna då ytspänningen minskat när diskmedel tillsatts i vätskeblandningen.

Vad kommer bananflugor ifrån?

De här flugorna finns överallt i vår natur, därför är det svårt att hindra dem från att ta sig in hus och lägenheter. Speciellt sensommar och höst letar de sig in för att lägga ägg i framförallt övermogna och jästa frukter och grönsaker, slattar av vin och öl, blomjord och diskhoar.

Vad äter bananflugor?

Bananflugans föda Det engelska namnet 'fruit fly' som gett upphov till att flugan ibland även i Sverige kallas fruktfluga är ganska passande. Utöver att bananflugor älskar din övermogna eller skadade frukt så äter de även av mikroorgansimer i bl. a. sopor och vinskvättar.

Hur uppstår en bananfluga?

Efter ett flertal skinnömsningar kryper larverna till en torr och sval plats för att omvandlas till puppor, som är röda till bruna. Senare kommer den vuxna flugan ut ur puppan. Hela omvandlingen från larv till vuxenform kallas metamorfos.

Relaterade inlägg: