Vad gillar Pippi mest?

Innehållsförteckning

Vad gillar Pippi mest?

Vad gillar Pippi mest?

vad tycker Pippi allra bäst om, till och med mer än hon tycker om poliser? 10. långstrump?

Vad gillar Pippi?

Hon äter "krumelurpiller" (som gör att man aldrig blir stor), hennes mamma är i himlen, hennes pappa Efraim Långstrump är kung på söderhavsön Kurrekurreduttön och hon har en kappsäck full med guldpengar. I hennes trädgård finns ett ihåligt träd där det enligt Pippi växer sockerdricka.

Vad gillar Pippi att göra?

Pippi är oberoende av vuxna, hon klarar sig utmärkt själv. Hon behöver aldrig göra något hon inte vill, bara för att andra säger åt henne att göra det, och hon visar ingen respekt för saker och personer som hon inte tycker förtjänar det.

Vilken stad bor Pippi i?

Här i Villa Villekulla, i utkanten av den lilla, lilla staden bor Pippi Långstrump. Hon bor här alldeles ensam.

Vad jobbar Pippis pappa med?

Efraim Långstrump[redigera | redigera wikitext] Han är sjökapten på fartyget Hoppetossa och kung på den fiktiva Kurrekurreduttön i Söderhavet, samt far till Pippi Långstrump. I de nyare Pippi-böckerna är ordet "negerkung" utbytt mot "härskare av kurrekurredutterna".

Vad gör Inger Nilsson idag?

Vad gör Inger Nilsson idag? Inger Nilsson har fortsatt med skådespeleriet och bland annat medverkat i Kommissarien och havet och filmen Efterskalv. Men de allra flesta förknippar henne med rollen som Pippi – något som hon inte alltid har uppskattat.

Hur är Pippi Långstrump skriven?

Vintern 1941 var Lindgrens sjuåriga dotter Karin sjuk i lunginflammation och sade till sin mor att hon ville höra en berättelse om Pippi Långstrump. ... När Lindgren en dag i mars 1944 stukade foten var hon tvungen att hålla sig i stillhet och under den tiden skrev hon ned berättelserna.

Relaterade inlägg: