Vad ungdomar gör efter gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad ungdomar gör efter gymnasiet?

Vad ungdomar gör efter gymnasiet?

Ungdomar som uppnått grundläggande behörighet under sin gymnasietid är den grupp som i högst utsträckning studerar vidare på högskola. Andelen är som störst tre år efter avslutade gymnasiestudier då fyra av tio studerar på högskola.

Hur är livet efter gymnasiet?

Om du har gått ett yrkesprogram så kan det oftast finnas jobb för dig att få direkt efter gymnasiet. Det beror lite på vilket program och inriktning du har gått och hur arbetsmarknaden ser ut där du bor.

Är det bra att plugga direkt efter gymnasiet?

Om du är lite skoltrött efter gymnasiet är det definitivt en bra idé att ta ett eller ett fåtal års studieuppehåll och skaffa dig lite andra erfarenheter innan universitetsstudier.

Vad gör folk efter studenten?

Att åka utomlands efter studenten lockar många. Du kanske vill ta ett sabbatsår och upptäcka världen genom att resa. Några väljer att söka jobb och arbeta. Du kan också studera utomlands, antingen via utbytesprogram på högskola/folkhögskola, på egen hand eller via en förmedlare.

Hur många börjar plugga direkt efter gymnasiet?

Mer än var fjärde gick direkt vidare till högskolestudier efter gymnasiet av de som slutade grundskolan 2006. En nästan lika stor grupp började jobba direkt och gjorde det fortfarande 2016. Resten gick krokigare vägar.

Hur många pluggar efter gymnasiet?

För att undersöka utbildningsnivån tittar vi på den del av befolkningen som är 25–64 år. I den gruppen har 44 procent läst vidare efter gymnasiet. Vi kan också se att 29 procent är högutbildade, vilket innebär att de har en utbildning på tre år eller mer efter gymnasiet. Andelen högutbildade har ökat över tid.

Kan man få bidrag efter gymnasiet?

En arbetssökande som deltar i ett av Arbetsförmedlingens program kan få ersättning från Försäkringskassan i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning (programersättning). Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om den arbetssökande kan få en plats i ett program.

Hur många studerar vidare direkt efter gymnasiet?

Plugga vidare direkt efter gymnasiet - statistik Den senaste statistiken från Universitetskanslersämbetet är från hösten 2019. Då var det 28% av alla 19-åriga kvinnor i Sverige som sökte till högskola eller universitet och 20% av de 19-åriga männen.

Relaterade inlägg: