Vad gör en crosstrainer?

Innehållsförteckning

Vad gör en crosstrainer?

Vad gör en crosstrainer?

Crosstrainern är som en kaloribrännande hybrid av ett löpband, en konditionscykel och en steppmaskin. Crosstrainern härmar kroppens naturliga rörelsemönster och ger en jämn belastning mellan båda benen utan stötar, eftersom fötterna aldrig lämnar pedalerna.

Hur tränar man på en crosstrainer?

När du tränar på en crosstrainer ska du alltid hålla anspänningen i bålen. Luta dig inte framåt och vila dig inte på handtagen utan håll kroppen rak, axlarna bakåt och hakan högt (inte för högt!). Tips: Intervaller FTW! Intervaller är perfekt om du vill göra gången på crosstrainer så effektiv som möjligt.

Är crosstrainer cardio?

En crosstrainer fungerar ungefär på samma sätt som när man åker längdskidor, det vill säga att kroppen rör sig på samma sätt. ... Detta är en av anledningarna till att en crosstrainer är ett bra redskap för just konditionsträning eftersom den aktiverar både armar, ben, bål och rygg.

Vad bränner mest crosstrainer eller löpband?

Dessutom är träningen skonsam för skelettet: Löpbandet är dämpat. ... Du bränner så klart kalorier på en crosstrainer också, faktiskt även genom att ligga blickstilla i en soffa också, men löpbandet drar det längre strået om du känner för att bli av med så mycket som möjligt.

Hur länge ska man gå på en crosstrainer?

Var också noga med att värma upp innan du kör igång genom gång på stället och kanske några minuter på motionscykel eller roddmaskin....
IntensitetTid
Medelhög intensitet3 minuter
Hög intensitet5 minuter
Medelhög intensitet2 minuter
Låg intensitet5 minuter

Hur många minuter på crosstrainer?

Så här mycket förbränner du på olika träning!
Aktivitet 30 minKcal 30 minAntal steg
Crosstrainer, lätt1653300
Crosstrainer, medel2254500
Crosstrainer, tuff3156300
Cykling, lätt1202400

Relaterade inlägg: