Vad kostar resan med färdtjänst?
Innehållsförteckning
- Vad kostar resan med färdtjänst?
- Hur långt får man resa med färdtjänst?
- Vilka åker färdtjänst?
- Vad kostar en resa med färdtjänst i Göteborg?
- Vad kostar färdtjänst i Linköping?
- Hur långt sträcker sig färdtjänst?
- Kan man betala färdtjänst med kort?
- Vem skriver intyg för färdtjänst?
- Kan du få färdtjänst i ditt län?
- Var kan du ansöka om färdtjänst?
- Vad krävs för att bli beviljad färdtjänst?
- Vilka krav måste du uppfylla för att få färdtjänst?
Vad kostar resan med färdtjänst?
Vid varje resa med färdtjänst betalar du en egenavgift direkt till chauffören. Kostnaden beror på hur lång resa du gör och motsvarar 1,5 gånger biljettpriset för den vanliga kollektivtrafiken. Sjukresor med taxi kostar 200kr per enkelresa med ett högkostnadsskydd på 2 400kr per tolvmånadersperiod.
Hur långt får man resa med färdtjänst?
En resa under 3 mil kostar 76 kronor. Om resan är längre än 3 mil, tillkommer 76 kronor för varje påbörjad 3 milsträcka.
Vilka åker färdtjänst?
Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader.
Vad kostar en resa med färdtjänst i Göteborg?
Du som vuxen färdtjänstresenär betalar 51 kr för en enkelresa inom Göteborg. Om resan går över en kommungräns till en kommun som gränsar till Göteborg kostar den 102 kr. Om du har ett månadskort för Göteborg (805 kr) betalar du 51 kr för resa över kommungräns.
Vad kostar färdtjänst i Linköping?
Avgifter för färdtjänst Avgifter för resor inom Linköpings kommun: En resa som kortare än 25 kilometer kostar 26 kronor per biljett. En resa som är längre än 25 kilometer kostar 52 kronor per biljett.
Hur långt sträcker sig färdtjänst?
Övriga tider hänvisas till vanlig taxiresa och bekostas då helt av kunden. Med färdtjänst får den färdtjänstberättigade normalt resa obegränsat antal resor inom kommunens gränser samt 30 km från bostaden även om resan sträcker sig över kommun- och länsgränsen.
Kan man betala färdtjänst med kort?
Du betalar din biljett hos föraren med kontanter eller betalkort. Vid returresa behöver du köpa en ny biljett. 24-timmarsbiljetter går inte längre att köpa för färdtjänstresor.
Vem skriver intyg för färdtjänst?
Ta kontakt med din behandlande läkare eller din husläkare för att få ett läkarintyg. Skicka läkarintyget till kommunen/stadsdelsförvaltningen där du är folkbokförd. Du blir kontaktad av en utredare på kommunen/stadsdelsförvaltningen som bokar ett möte med dig.
Kan du få färdtjänst i ditt län?
- Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader. Du ansöker om färdtjänst hos din kommun eller hos den myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län.
Var kan du ansöka om färdtjänst?
- Du ansöker om färdtjänst hos den kommun som du är folkbokförd i, eller hos den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län. Oftast finns det en färdtjänsthandläggare som kan hjälpa dig. I vissa regioner behöver du även ett läkarintyg när du ansöker om färdtjänst.
Vad krävs för att bli beviljad färdtjänst?
- Det finns krav som man måste uppfylla för att bli beviljad färdtjänst. Grundkraven för att du ska kunna få färdtjänst är: Funktionsnedsättningen ska ha funnits ett längre tag, minst 6 månader och det ska förväntas fortsätta. Även om du håller på med rehabilitering så har du rätt att använda färdtjänst. Tanken är att färdtjänst ska vara en ...
Vilka krav måste du uppfylla för att få färdtjänst?
- Det finns krav som man måste uppfylla för att bli beviljad färdtjänst. Grundkraven för att du ska kunna få färdtjänst är: Du ska ha stora svårigheter att förflytta dig på egen hand. Du ska ha svårt att använda vanliga bussar och tåg i kollektivtrafik. Du måste vara skriven som bosatt i den kommun där du ansöker om färdtjänst.