Vad krävs vid import av hund?

Innehållsförteckning

Vad krävs vid import av hund?

Vad krävs vid import av hund?

Om du inte anmäler din hund eller katt till oss kan det vara ett brott mot lagen om straff för smuggling. Djuret måste också uppfylla Jordbruksverkets krav för in- eller utförsel. Hund, katt och iller som du tar med från Norge behöver du inte anmäla om djuret är ID-märkt och har ett EU-pass för sällskapsdjur.

Hur gammal ska en valp vara vid import?

Köp ingen valp som är under 8 veckors ålder. Från alla länder förutom Norge måste ett djur vara minst 15 veckor gammalt för att kunna föras in lagligt.

Hur många hundar får man importera?

Hämtar du hundarna själv och det är max 5 stycken, så reser de som sällskapsdjur, under förutsättning att det är dina egna djur som du själv ska behålla. Hämtar du hundarna och det är fler än 5 stycken så reser de med samma regler som handelsdjur, även om det är så att du ska behålla de själv.

Hur fungerar karantän för hundar?

Om din hund reser med felaktig eller ofullständig dokumentation så kan hunden nekas inträde i Sverige eller i värsta fall avlivas direkt. I vissa fall kan hunden sättas i karantän som du som ägare får betala för. Det är alltid ditt ansvar som djurägare eller importör att se till att alla krav är uppfyllda.

Kan man importera hund till Sverige?

Hund, katt och iller får fritt föras in om djuret är ID-märkt och har ett EU-pass för sällskapsdjur. Behöver du betala några avgifter? Ja, om du ska importera djuret och den ska stanna i Sverige.

Hur gammal ska valpen vara vid leverans?

Att en valp får levereras tidigast vid åtta veckors ålder betyder att den ska vara fyllda åtta veckor vid leveransen. Om hunden är född på en måndag blir den således leveransklar samma måndag åtta veckor senare.

Hur vet jag att det inte är en Smuggelhund?

En öron- eller svanskuperad hund är inte född i Sverige. Hundar över fyra månader ska vara id-märkta. Om hunden anges vara chipmärkt ska intyg om märkningen följa med vid köpet. Chipnumret ska framgå av besiktningsintyget.

Vilka hundraser är inte tillåtna i Danmark?

Pitbullterrier, amstaff och amerikansk bulldogg – det är några av de raser som från den 1 juli är förbjudna i Danmark. Dessa hundar blir då olagliga att avla, sälja och köpa. Peter Kjällkvist, politisk sekreterare för Folkpartiet i Järfälla, är en av dem som tycker att lagen behöver ses över också i Sverige.

Relaterade inlägg: